Тя, звездата

Рейчъл Роу: Когато жената е щастлива, е най-красива!

15.10.2012г. / 12 37ч.
Ивет Лолова
Рейчъл Роу: Когато жената е щастлива, е най-красива!

Рейчъл Роу е артистичното име на Рахел-Лилия. Родена е в Мюнхен, където живее до 8-годишната си възраст. През 1992 г. заедно със своята майка, певицата Камелия Тодорова, и разнояйчната си сестра близначка, се мести в България. През 2005 г. завършва поп и джаз пеене в Националната музикална академия.

Млада, усмихната, артистична и креативна, Рейчъл работи на много фронтове на попмузиката, скоро ще има и своя кинодебют. Написала е музиката за песни на Маги Джанаварова, Мария Илиева, Рут Колева, Сантра, Любо от „Те“, пише текстове към песни, аранжира песни, работи върху саундтрака на нов български филм. Така е, когато си закърмен с музиката и имаш специален талант. Младата звезда беше така любезна да даде това интервю специално за читателките на Az-jenata.bg, минути преди да се подложи на разкрасяваща процедура с терапията Intraceuticals. (Вижте фотопоглед от терапията тук)

Помага ли в музикалната кариера, когато от дете си закърмен с музиката?
Разбира се, по-скоро, закърмен ли си с музика, е много трудно, когато пораснеш да не се занимаваш с нея. Тя е като магнит, като магия, която те привлича. Макар че в тийнейджърските си години си мислех, че ще имам сериозна професия, различна от музиката (Смее се.), душата ми нямаше как да се изкриви.

Помните ли детските песни, които майка ви, Камелия Тодорова, ви е пяла?
Израснала съм в Германия и в училище съм учила германски детски песни. Но майка, разбира се, много ни е пяла на мен и на сестра ми, с която сме близначки, детски песнички – например, „Аз съм Сънчо“и „Зайченцето бяло“. Това са и първите стихчета, които научих на български. Майка и татко общуваха на английски първоначално, с баба ми по бащина линия говорехме на немски, а това бяха малките интимни моменти, в които сме общували на български.

Да поговорим за музиката. На какъв език пееш?
Досега на български и английски. Немският би бил прекрасно предизвикателство, но засега ще го оставя на заден план. Писала съм няколко песни на немски.

Английският ми е първи език в живота и ми е най-близък на сърцето. След него идва българският и по причината, че живея в България и защото смятам, че трябва да се подкрепя българската попмузика. Смятам, че тя има огромен потенциал за развитие. Радвам се, че в последните една-две години имаше много хитове. Удовлетворена съм, че вече се чувства превес на попмузиката над чалгата (ако може да се каже, че има война между двата жанра).

Сега върху какво работите?
Дебютирах тази година – през януари излезе първият ми сингъл Follow the Step. През това лято споделих и първата си българска песен „Тук и сега“. Съвсем скоро ще излезе видео към нея – в момента правим монтажа. То е интересно с това, че не е снимано в България и в него има японска колаборация, но повече няма да издавам.

Очаквам Follow the Step да бъде издаден в чужбина за Pets Recording – един полско-немски лейбъл, ще бъде издаден като сингъл, с ремикси към него. Освен това ще бъде издадено още едно видео, специално към един от ремиксите, който доби доста голяма популярност в интернет след споделянето му.

Отделно от това работим заедно с Рут Колева върху новия й студиен албум. Там участвам като композитор – за съжаление в българския език още няма дума за песнописец – song writer. Както вече споделих, аз се занимавам с това да измислям самата мелодия, която ще бъде изпята, пиша текстовете и вокално аранжирам целия проект. Най-вероятно ще пея и вокал.

В момента правя саундтрака на нов български късометражен филм с работно заглавие „Шшт! Попей ми!“, освен музиката, във филма участвам и с малка роля, но повече няма да ви разказвам за това.

Работите на много фронтове.
Да, дейно момиче съм и съм щастлива, че мога да се занимавам с творчество – с това, което обичам.

Споделете някакви съвети за красота от вашата майка, Камелия Тодорова.
Нещото, което ме учи непрекъснато е, че хигиената трябва да е номер едно. Да се грижим не само за нашето тяло, но и за средата, в която живеем.

Тя много обича да чисти, дори мога да кажа, че е в някаква степен маниачка на тази тема – всеки ден е с прахосмукачката и парцала. За съжаление не знам дали точно това аз ще мога да го последвам като пример. (Смее се.)

Здравето и красотата са най-вече във физическите усилия – йога, ходене, фитнес, медитация – това е, което и аз следвам в моето ежедневие. Важна е психическата ти нагласа към ежедневието – колкото натоварено и стресиращо да е то, ако си се настроила положително, ще бъдеш по-красива.

Твоята формула за красота?
Красотата е в доброто съчетаване и баланса между физическо и духовно и в ежедневните грижи за тялото и лицето. Аз имам чувствителна кожа и много внимавам за козметиката, която ползвам. Вечер почистването на кожата е задължително. Лично аз вечер слагам зехтин на лицето си, а на сутринта кожата ми изглежда много по-хидратирана. Сутрин, когато излизам, използвам само лек слънцезащитен крем и балсам за устни. В нашата професия заради снимки в телевизия и фотосесии се налага да слагаме много тежък грим, затова в ежедневието се стремя да дам почивка на кожата си. Смятам, че някои българки прекаляват с грима за всеки ден – няма смисъл от тежки клепачи и опушени очи. Вечер те изпъкват, но през деня не правят добро впечатление.

Какво ще пожелаете на нашите читателки?
Да се усмихват повече и да вярват в естествената красота. Когато една жена е щастлива, тя е най-красива.

Снимка: Петър Чолаков

Прочетете още:

Коментирай