Интимно

Мъжката изневяра – изневяра ли е?

19.02.2009г. / 10 13ч.
Аз жената
Мъжката изневяра – изневяра ли е?

На практика мъжка изневяра няма. И много лесно мога да ви го докажа.

Жените твърдят, че поводът за женската изневяра е дълбоко емоционален. Те са неудовлетворени от нещо си: било то, че партньорът им не ги обгрижва достатъчно; липсват му сантиметри в ... ръста и това съответно не ги удовлетворява; липсва му дебел ... портфейл или иначе казано липса на сериозност и стабилност в живота. Списъкът може да е толкова дълъг, колкото е капризна жената.

Правило номер едно е, че на жена не може да се угоди.

И правило номер две е, че ако в една област си супер, то тя несъмнено вижда кусур в друга. И пак има повод за неудовлетвореност – т. е. има повод за потенциална изневяра.

Нооо за разлика от мъжете тя си тай тайните за себе си и в момента, в който се появи подобрената версия на нейните романтични блянове, хоп, хич и без да се замисля му се намърдва в леглото, а ти стой отстрани и духай супата.

Веднъж скочила към изневярата, можеш да сложиш черта на тая връзка. Разбира се за разтуха можеш да идеш и да пребиеш подобрената версия, е така за кеф – все пак и ние сме хора и трябва да има справедливост на тая земя. Но факт е, че спокойно можеш да пишеш тая връзка бегала – вече няма доверие, вече си разбрал, че жената до теб не вижда твоите достойнства като мъж и т. н. и т. н. и с една дума финито, фиаско и так дальше.

Изводът: изневери ли жената – трябва да се сложи край.

Но не е така, както знаете, с мъжката изневяра. Мъжете са по-просто устроени – или както аз бих казал – по-умно устроени и по-целесъобразно. Но колкото и да смятате, че не е истина – имат нежна и ранима душа. И могат да бъдат верни на своята любов. Наистина верни – по мъжки, но все пак верни.

Дори да преспят с най-добрата ти приятелка или с готината барманка в бара, това не значи, че не те ценят като жена или нещо в размерите ти куца – просто се е случило мимолетно и това е. Проста физиология, нищо лично.

Дори да се случи – е редно да знаете, че ние пак продължаваме да си ви обичаме и да сте много важни за нас, да сте номер едно и целия ни живот и т. н. и т. н.

А и дори да си имаме нещо странично – било секретарката в офиса, било някоя студентка в университета – пак не е нищо лично, защото основната любов и основните ресурси ги получава кой – пак вие.

За разлика от жените, мъжете не си изоставяме семейните задължения, дори гледаме да компенсираме малките липси. Винаги по Коледа сме със семейството, винаги даваме пари за храна, за обучението на децата, не ви отказваме никоя глезотийка. И ако закъсняваме два три пъти в седмицата какво от това? Все едно сме на фитнес или на раздумка с приятели. Аз смятам, че наличието на личен живот на всеки от партньорите заздравява семейната връзка. Важно е, че знаем къде ни е къщата, че градим общо бъдеще и всякакви такива фрази – които за вас са красиви, а за нас – простичък факт. Спокойно можем да имаме няколко странични занимания и пак да не изоставяме емоционално жена си. Докато вие това явно не го умеете.

Следователно няма мъжка изневяра. Ние никога няма да изглупеем до толкова, че да се разведем, като знаем, че всички сливи са еднакви. Наистина има такива екземпляри, но те са единици – все пак глупостта ходи по хората, т. е. по мъжете. Възможно е и на нас да не ни издържат нервите, но като правило ние не изневеряваме.

Ние го правим просто за спорта, да се поддържаме в добра физическа форма, да си поддържаме самочувствието – все неща, които са полезни за семейството – нали не ни искате да сме постоянно ошмулени и депресирани? Ето затова ви казвам, че мъжете не изневеряват, те се стремят към поддържане на хармония и равновесие във вселената.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
ДС ( преди 11 години )
Фактът, че мъжа изневерява с жена, не ви ли говори нещо? Все пак повечето коментари тук са от жени... Не ви ли се е случвало да преспите с такъв мъж? И какво ли си мислехте за него тогава... а за жена му? Хората са описали в дебелите книги кои са моторите на изневярата при мъжа и кои при жената. Не, че съм полигамен, дори не съм семеен. "Мъжете изневеряват... ами, просто биологияМоже би за жените ще е трудно да преглътнат това, но изглежда, че нуждата на мъжа да се пъхне под чужда пола, се корени в гените му. Един мъж е моногамен не по природа, а само защото е осъзнал, че любовта и приятелството са по-важни от нагона. Но дали мъжът е достатъчно помъдрял, за да оцени жената до себе си... " Отваряйте си очите преди да си изберете партньор и не се сърдете на него ако се окаже, че е от онзи тип, който избива комплекси с изневярата си. Лек ви ден мили дами!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 15 rate down comment
Данаил ( преди 11 години )
Защо ли само коментарите са от жени! Много сте докачливи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
jani ( преди 11 години )
От редакцията:За разлика от много други сайтове, ние проверяваме. Дори сме си написали и имената.Naistina ne moga da poviarvam che v tozi sait nikoi ne proveriava kakvo se publikuva... i ot kogo...Sigurna sym che ako az napisha syshtata statia, no s razmeneni mesta - jenata izneveriava za sporta, a myjyt emocionalno, nikoi dori niama i da mi pozvoli da si pomislia da ia publikuvam v menbg.com primerno ili sait ot sorta....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
ме ( преди 11 години )
жените изневеряват с чувства,емоционално,докато мъжете го правят без да влагат такива,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5 rate up comment 0 rate down comment
Гошко ( преди 11 години )
Следователно няма мъжка изневяра - следователно това, който го е писал е мноооо ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6 rate up comment 3 rate down comment
Диди ( преди 11 години )
Цялата статия е отражение на ПРОСТОТИЯТА И ОГРАНИЧЕНИЯ КАПАЦИТЕТ НА МОЗЪКА НА БЪЛГАРСКИЯ МЪЖ! ! ! По-добре ходи да си пасеш овците и не пиши толкова елементарни оправдания за собствените си грешки. Да, хората наистина си изневеряват, но написаното тук е плод на ниската интелигентност на един И-Д-И-О-Т !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Dobi ( преди 11 години )
Видни учени психолози и сексолози откриха Нов орган в човешкото тяло! Работи като реле - превключвач между два органа на принципа - само едното работи . При жените генно е разположен във връзката: Мозък - Сърце , а при мъжете : Горна и Долна глава!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12 rate up comment 0 rate down comment
Dobi ( преди 11 години )
Да тресна едно въпросче, че се рабуниха духовете :) А бе пич след като казваш ,че всички сливи сме еднакви защо не си чукате само една слива а се стараете да обрулите максимално повече де що може а?Ами нали следващата е пак същата бе стои си на първата!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Rosaly ( преди 11 години )
Samo edno 6te kaja: vsi4ko na tozi svqt se vru6ta i to kak.............no nikoga za ni6to nedeite da sujalqvate momi4eta, osobenno za nqkoi muj, absurt, 6te namerite po-hubav, po dobur, po liubq6t.............i taka dokato ostareete, a kompleksara , avtor na napisanoto, da *** supata , kakto sam se izrazi...........tova zaslujava, 6te si nameri maistora v nai-skoro vreme
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
gurly_gurl ( преди 11 години )
ima tolkova mnogo prichini nqkoi da izneveri che spored koi izneverqva i po kakuv nachin izobshto ne moje da se obobshti kato cqlo...bilo to zaradi po hubava jena ili zaradi nqkakvi kompleksi,ili za da napravish gadno nqma znachenie... az sum na mnenie che nqma kak da prekarash jivota si s edin i sushti chovek trqbva si raznoobrazie a puk zabludenite jenichki koito chakat svoq princ na bql kon shte si pochakat :Da puk ako sluchaino si mislqt che sa go namerili prosto e vupros na vreme da izneveri FAKT!!! i shte si sedite sami v kushtite si i da mrunkate kak toi ne vi obrushta vnimanie(NORMALNO NIKOI NE OBICHA JENI KOITO MRUNKAT I SE SAMOSAJULQVAT KOLKO IM E TEJAK JIVOTA,I KAK MUJLENCETO IM NE IM OBRUSHTA VNIMANIE)dori i az kato jena nastruhvam pak za mujete neznam.. za tova si pravete kefa i nai vajnoto..nqma iznevqra dokato nqkoi ne vi hvane estestveno
отговор Сигнализирай за неуместен коментар