Меню

Агнешко с гъби и картофи

29 март 2010 | 13:11 | Аз жената
3 от 2 гласа
Добави в любими
Продукти: 
500 г агнешко месо за готвене 
400 г картофи 
200 г гъби 
1 червена чушка 
сол, черен пипер 
растителна мазнина 
магданоз, джоджен

Продукти
Приготвяне

Месото както е цяло парче сваряваме в тенджера под налягане. 

Картофите и гъбите измиваме и нарязваме на едро.
Запържваме в сгорещена мазнина.
Подправяме, посоляваме и разбъркваме.
Месото обезкостяваме и нарязваме на едри порционни парчета.
Парчетата слагаме в огнеупорен съд, разпределяме около него запържените картофи и гъби.
Подреждаме отгоре нарязаната на колелца червена чушка и заливаме с част от бульона, в който се е варило месото.
Печем в предварително загрята фурна на 220 градуса до готовност на картофите. Поръсваме с пресен магданоз и джоджен.
Приятен апетит.

Снимка: thinkstock

* * *

Празничното агнешко на Милена
Гъби с масло
Най-добрите готварски рецепти за Великден

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай