Меню

Картофено руло с гъби

03.04.2010г. / 12 22ч.
Аз жената
Картофено руло с гъби

Продукти:
250 г гъби
4 глави лук
2 кг картофи
250 г кашкавал
3 яйца
черен пипер
3 лъжици брашно
галета, сол

Приготвяне:
Прави се картофено тесто със сварени и намачкани като за пюре картофи, 3 яйца, 3 лъж. брашно, 3лъж. галета и сол. Това тесто се омесва с ръка и се разстила в правоъгълна форма върху кърпа. Половината от кашкавала се поръсва върху пласта картофи (дебел около 1-2 см) Прави се плънка от запържени в масло 250 г нарязани гъби, сол, лука, черен пипер. Слага се в средата на блата от картофеното тесто, с помощта на кърпата се навива руло и се премества в тава. Разтопява се малко масло и се залива рулото, като преди това се правят малки прорези с вилица отгоре на рулото. След това се поръсва с галетата и се пече 10 мин. в нагрята фурна. Когато се извади се поръсва с останалия кашкавал и се слага във фурната за да се разтопи кашкавалът.
Много е вкусно.

* * *

Картофено руло
Великденско картофено агънце
Най-добрите готварски рецепти за Великден

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
сузана ( преди 12 години )
равила съм това руло с гъби.Много е вкусно и лесно за приготвяне.Опитай те,ще Ви хареса
отговор Сигнализирай за неуместен коментар