Меню
Готварство

Празнична солена торта (тъкмо за след Великден)

06.04.2010г. / 11 01ч.
Аз жената
Празнична солена торта (тъкмо за след Великден)

Продукти:
11 палачинки
1 свежа майонеза, към нея прибавете 5-7 малки ситно нарязани кисели краставички и копър на вкус
1 майонеза с топено сирене и 100 г настърган кашкавал се смесва добре
1 трапезна майонеза и към нея 150 г шунка
черен пипер на вкус
3 средно големи сварени картофи и 50 г сирене се стриват с кубче масло
4 с. л. лютеница и 100 г пушено месо
кетчуп, маслини, краставички и кашкавал за декорация

Приготвяне:
В тортена чиния се поставя палачинка, маже се с 1-вата смес, захлупва се с палачинка, слага се втора. И така докато свършат.
В средата на сместа трябва да е картофът, а отгоре и отдолу лютеница. Така се редят, докато се използват продуктите.
На мен 6-тата палачинка ми е с картофа и масло и сирене, а 5-тата и 7-та с лютеница.
Готовата торта намазвате с пушена майонеза и поръсвате отстрани с кашкавал. Отгоре украсявам с останалите продукти – маслини, кетчуп, краставички.
Добре е да постои 3-4 часа. Вкусна богата торта за студените дни.
Добър апетит!

* * *

Картофено руло с гъби
Супа с яйца след Великден
Козуначена торта с крем карамел

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
мама ( преди 11 години )
оригинално, но много калорично и тежко ми звучи. храната трябва да е по-простичка. особено пък след великден, когато сме преяли.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
сузана ( преди 11 години )
Правила съм и тази вкусна солена торта но не съм слагала картофи и сирене.Тя е страшно калорична и затова основното ястие трябва да е по лекичо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар