Пролетни настроения с Etam

07.03.2005г. / 11 09ч.
Аз жената
Пролетни настроения с Etam

Март е и пролетта се прокрадва тихичко на пръсти. Тръсва глава като снежнобяла камбанка на кокиче. Показва се неочаквано, блеснало късче синьо небе, между две неотложни задачи. Мами ни в нечий нечакан поглед. Наднича в очите на едно дете и ни пита с усмивка – “Закъде бързаме?”. Събужда забравена песен в нас и изпълва деня ни с нея. Надига заключени желания и пориви и на нас ни се иска да бъдем различни. Иска ни се да имаме 100 лица като времето навън и те да отразяват настроенията ни …

Някой би казал пролетни небивалици, а аз бих замълчала заслушана в шумотевицата от коли и хора по Витошка. Краката ме водят сами в пъзела от лица. Очите ми запечатват усмивки, тъжни уста и забързани фигури. Ежедневието тупти тревожно около мен и се опитва да скрие пролетното ми лекомислие. А то се смее отразено във витрините на магазините пред мен.

Искам да бъда различна, не просто различна – очарователно, съблазняваща, завладяващо различна. Едно име изкача от паметта ми със спомена за нещо закачливо, емоционално, лежерно – запомнящо се … Etam, Etam. Вече се оглеждам във витрината на Витоша 31-33 и се потопявам в пролетното ми настроение със 100 лица, отразено в дъжд от точки, палави райета, въздушни дантели и своенравни панделки, много цветове и емоции.

Завладява ме аромата на френски парфюм, дочувам мелодията на незабравими шансони, усещам докосването от изискани материи в “Promenad retro”. Очароват ме малките прецизни графични детайли – валят Айфелови кули, въртят се перките на Мулен руж, преплитат се с дами, извели очарователните си болонки на разходка, изящни чанти, помпозни обувки. Всичко това преплетено с множество панделки, бродерии и дантели. Решенията са в бяло, въздушно синьо и нежно розово. Акцентът и усещането за графичност на детайла се създава от черното. Малките къдри добавят ултра романтично настроение.

Tea time, Darling – в синьо

Премествам поглед и потъвам в ярък свят от цветове на модната линия Totem. Червените тонове искрят в гамата на корал, преплетени с тюркоазено, открояващи се на черното. Десенът е неимоверна смесица от хавайски цветя оригинално потопени в африкански натюрел. Мотивите се натрупват, създават усета за завладяващо, наситено етническо звучене.

Зеленото е модният цвят на сезона, а колекцията “Riviere” e предложението за Вас. Решена е в няколко нюанса на зеленото, допълнено от хармониращо синьо. Линията създава цялостно усещане за плавното лениво движение за пълноводна река и напъпилата наоколо зеленина. Мотивите са флорални, звучащи на моменти модернистично от използвания “пикселен “ефект. Настроението се създава и от играта на райетата и вмъкнатите мотиви със закачливи рисунки, заредени с хумор.

Riva

Очите ми са пленени от свежестта и веселието на “Melting pot”. За всекиго по нещо можем да намерим в кюпа цветя, младежки райета, неизменните за сезона и различни дребни мотиви. Акцент са щампираният плодов микс – ябълки, круши, черешки и веселите наивни миниатюрни животинки. Основната тоналност е оформена от бяло, синьо и червено в цвета на нар.

Frida

Прехвърлям поглед към изяществото и чистотата на предложенията в бяло, екрю и сиво за най-важните моменти от живота на една жена. Фината бродерия и дантели, допълнени от нежните нервюри, вмъкват класически мотив и пресъздават тържествена атмосфера.

Antique

В “Pop with pleasure” виждаме комбинация от контрастни цветове с привкус на драматизъм. Бродериите и щампите в различните модели създават усещане за фатална жена и емоционален шок. Предложенията са в черно и ярко синьо.

Grouvy

Бели пеперуди неочаквано закръжиха около мен и ми напомниха за силната, все още, прегръдка на зимата. Пролетните ми настроения останаха на витрината.

Още информация за предложенията от магазин Etam може да намерите тук.

Коментирай