Евксиноград посреща модата

06.06.2005г. / 11 33ч.
Аз жената
Евксиноград посреща модата

С пищно ревю и изискан коктейл модна къща Дафне отпразнува 15-тия си рожден ден в края на месец май. В сцена на спектакъла се превърна Френската градина пред двореца на Резиденция Евксиноград. За първи път в едно-вековната си история, белият чакъл на крайморското царско убежище заскърца ритмично под стъпките на модели с цветя и птички в косите. А кълбетата зеленина, градинските пейки и морския бриз се превърнаха в естествен декор за лятното дефиле на варненската марка. Вярна на своя ефирен и пъстър стил, дизайнерката Дафина Манукян зарадва своите почитатели с нов магически коктейл от багри, поднесен в традиционната елегантна и изчистена линия.

Повече от 100 модела, представени в лятната колекция на Дафне грейнаха в бяло, “розова глазура”, “крем от праскова”, “лимонов сироп”, “гроздов нектар”, фуксия, канела, табаско и лайм, зелена мента и шафран. Сред материите, отново внимателно подбрани, преобладават лен, често в смес с полиестер, памук с еластан, модал, крепирана вискоза и фино трико. Колекцията, заредена с позитивна енергия и слънчево настроение е нов подарък за жената на Дафне – независима, млада по дух, целеустремена и влюбена в живота.

Гостите на успешната модна къща вдигнаха наздравица с чаша евксиноградско вино на морския бряг. А за финал – небето над Варна бе озарено от огромен букет пъстри фойерверки за празника на Дафне.

Коментирай