С грим или с много грим на работа?

18.05.2012г. / 11 30ч.
Вергиния Генова
С грим или с много грим на работа?

Безспорно в България има много хубави жени. Голяма част от тях искат дебело да го подчертаят, затова наблягат на многото грим – очна линия, черен молив, спирала в цвят или за по-плътни мигли, фон дьо тен, пудра, руж, грим, червило – пропуснах ли нещо?

И дори когато влезете в някое малко магазинче, отсреща ви посреща жена, като от списание – какво по-хубаво от това? Особено за мъжката част от човечеството? С всяка покупка по една нова любов или по една нова усмивка. Е, ако тези чаровни продавачки се усмихваха и бяха по-любезни и с жените, които са тръгнали просто на оглед по магазините, цена нямаше да имат.

Но пък така се представяме добре пред чужденците – всички са очаровани, че в България има много хубави жени, които се поддържат винаги красиви. Наистина, толкова се впечатляват, че може жена, която продава авточасти да е с перфектен маникюр, прическа и визия, че дори ги снимат, като някакви много екзотични находки.

В крайна сметка това колко и как ще сме гримирани много зависи и от това къде и с кого работим? В зоопарка, пред компютъра или с много клиенти?

В крайна сметка жените се гримират първо за свое собствено удоволствие и самочувствие, така че заобикалящия пейзаж няма голямо значение. Но пък е приятно когато новото червило, което си си сложила бъде подобаващо оценено, нали?

Та вие кога се гримирате – преди да отидете на работа? По време на пътуването – в колата или в автобуса? Или пък на работното място – в тоалетната, на бюрото.
Какво си слагате? Само червило? Само лек грим? Или пълна програма още от сутринта?

Бих добавила, че освен родителският контрол и средата в училище оказва влияние върху бъдещите жени. Ако сте израсли в училище с преобладаващ брой момчета, излишък от рок и метъл и липса на всякаква чалга, може би дори без да искате споделяте момчешкото мнение, че гримирането е само за стари вещици на Хелоуин.

Е, някои момчета порастват и променят мнението си, но за някои гримирането си остава една непозната и напълно излишна страна на жената.

Може би и заради това някои жени не наблягат на многото грим, а само на подчертаването на естествената си красота.
Както виждате има ценители и на едната и на другата красота. Въпросът е коя красота предпочитаме по-често и коя по-добре работи за нас?

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай