Антология разкрива забавния свят на модата

30.05.2012г. / 21 50ч.
Аз жената
Антология разкрива забавния свят на модата

Новата книга на проф. Любомир Стойков „Усмивките на модата“ (Вицове, афоризми и сентенции) ще бъде официално представена на 5 юни 2012 г.

Антологията съдържа анекдоти, крилати фрази, сентенции, афоризми и вицове, свързани с модата, красотата и суетата. Включени са мъдростите на чуждестранни и български автори. В отделен раздел са обособени мисли и крилати фрази на Любомир Стойков по същата тематика. В предговора авторът-съставител разглежда спецификата и особеностите на хумора и остроумието на тема мода, облекло, украшения и допълнения. Книгата е своеобразен паноптикум на модния смях – на културата на усмивката и развлечението, на чудатостите в човешката външност и на куриозите в човешкото поведение. Книгата е илюстрирана от младия дизайнер Николай Божилов – студент на проф. Стойков в НХА, носител на световния приз на „Триумф“.

Ето какво сподели проф. Любомир Стойков за своята книга в навечерието на нейната премиера: „Книгата „Усмивките на модата“ е предназначена да забавлява и да поучава. Човек може да се смее без да помъдрява, но не може да помъдрява, ако не се смее... Силно се надявам, че тази антология, подобно на слънчев лъч, ще озарява с усмивка нашето стереотипно и скучно всекидневие. Ще ни кара да вникваме в смисъла на думите: „Модата е оцеляла, защото се е смяла, смяла и въртяла!“.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай