Вицове и анекдоти за най-красивите жени в света на модата

06.06.2012г. / 16 41ч.
Аз жената
Вицове и анекдоти за най-красивите жени в света на модата

На официална премиера на 5 юни 2012 в столичен хотел, проф. Любомир Стойков представи новата си книга „Усмивките на модата“ (Вицове, афоризми и сентенции).

С много чувство за хумор той разказа някои от най-смешните вицове и сентенции от книгата, в което му партнира чаровната водеща – актрисата Деси Бакърджиева.

Част от топ моделите на България – Ирен Онтева, Маги Желязкова, Венета Харизанова, Стела Йорданова, Елена Ангелова и Стела Стойкова представиха с реверанс към проф. Стойков специално подготвени за събитието закачливи модели на дизайнерите, носителите на „Златна игла“ – Жана Жекова, Албена Александрова и Мариела Гемишева, както и на някои от най-талантливите студенти на проф. Стойков – Христина Иванова, Борислава Каменова и Николай Божилов, който е и автор на илюстрациите в книгата.

Премиерата на книгата уважиха и VIP гости, сред които бяха: Ставри Калинов, Мая Цакова, Валентина Войкова, Нели Рангелова, Йоана Буковска, Людмила Филипова, д-р Ангел Енчев и Теди Велинова, Васил Къркеланов и Ирен Леви, Ваня Тошева, художниците Николай Панайотов и Димитър Свиленов, Румяна Маринова, дизайнерките Аля Милушева, Росица Рангелова със съпруга си и Йорданка Чернаева, както и Весела Тотева и Елин Топузаков. Гостите на събитието имаха възможност да видят модели от последните колекции на някои от най-известните модни марки, както и да получат автограф от проф. Стойков.

Книгата „Усмивките на модата“ (Вицове, афоризми и сентенции) съдържа анекдоти, крилати фрази, сентенции, афоризми и вицове, свързани с модата, красотата и суетата. Включени са мъдрости на чуждестранни и български автори. В отделен раздел са обособени мисли и крилати фрази на Любомир Стойков по същата тематика. В предговора авторът-съставител разглежда спецификата и особеностите на хумора и остроумието на тема мода, облекло, украшения и допълнения. Антологията е своеобразен паноптикум на модния смях – на културата на усмивката и развлечението, на чудатостите в човешката външност и на куриозите в човешкото поведение.

Снимки: Антон Марков

Фотопоглед от събитието

Прочетете още:

Коментирай