Ще си сложите ли изкуствени мигли – няколко „за“ и „против“

26.06.2012г. / 18 49ч.
Надежда Маринова
Ще си сложите ли изкуствени мигли – няколко „за“ и „против“

Изкуствените мигли не са от вчера, но сега са на гребена на модната вълна. Те компенсират природата, когато ни е дала мънички и слаби ресници или когато с възрастта миглите ни стават по-редки и къси.

Има два вида изкуствени мигли: на цял ред и на снопчета. Направени са от норка или от изкуствен материал – акрил. За единичните мигли ще ви трябва повече време, докато ги залепите една по една, докато тези на редчета ще ги сложите за нула време.

Изкуствените мигли се закрепват на върха на клепача със специално лепило. За да ги поставите, е нужно да имате тренирана ръка и опит. Предлагат в няколко варианта – модели, които издържат повече от един ден и не трябва да се махат вечерта, а тези от норка издържат от 2 до 3 седмици.

Опасности за здравето:

1. Възможно е възпаление на роговицата на окото.

2. Възможно е лепилото за изкуствени мигли да предизвика алергия, затова преди разкрасителната процедура си направете тест за чувствителност.

3. Продължителното им носене и непочистване на клепача води до разреждане и окапване на собствените мигли.

Дълготрайните изкуствени мигли позволяват да си миете очите. Най-важното е в никакъв случай да не разтривате клепачите си, защото миглите може да се отлепят, огънат и да наранят окото.

Въпреки рисковете, за специални случай – сватба, абитуриентски бал, фотосесия – може би си струва да се превърнем в „жената вамп“ – изкусителка, прелъстяваща, властна и драматична.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай