Трикове в обличането за заоблени дами

14.08.2012г. / 13 34ч.
Снежана Проданова
Трикове в обличането за заоблени дами

Дрехите, които носим, са стратегическа стъпка към постигането на приятния външен вид. Те са тези, които ще отместят чуждите погледи от частите на тялото ви, които не харесвате.

Идеалната блуза за едно по-закръглено тяло би била с V-образно деколте, което с диамантената си форма удължава тялото, и с ¾ ръкави по ръцете. Въпреки че стремежите на мнозинството от жените са точно обратните – да уголемят бюста си, то тук препоръките са да потърсите сутиен, който го смалява.

Коремчето не е от най-лесните неща за скриване, но с едни панталони с висока талия можете да го приберете малко. Яке, прибрано в раменете, бюста и бедрата също помага за това. Ако обичате да носите рокли, спрете се на едноцветните, защото шарките и десените им могат да ви изиграят неприятна шега.

Избирайте си прави панталони или такива с разширяващи се крачоли, за да не подчертавате бедрата си. Освен това избягвайте джобовете, щампите и всяко нещо, което създава обем по панталона. Не купувайте поли тип „камбанка”, а търсете прави или леко разширени. Идеалната дължина би била до коленете.

Може да сте се погрижили идеално за облеклото си, но ако го комбинирате с грешните обувки, всичко ще отиде на вятъра. Не купувайте твърде високи, защото няма да паснат на фигурата ви, и предпочетете по-масивните токове, защото тънките ще са в контраст с краката ви. 

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай