Не прибирайте летните рокли

30.09.2012г. / 13 20ч.
Вергиния Генова
Не прибирайте летните рокли

Все още можем да не прибираме летните рокли – толкова са ефирни, пъстри, носещи настроение... как да ги заменим с черните панталони и сака, кафявите якета и дебелите шуби?

Като ни подгони студът – няма как, но да си припомним няколко хитри тийнейджърски трика за обогатяване на есенния гардероб с летни попълнения. Идеята е да комбинираме летните дрехи с по-топли и да се получи нещо средно – хем цветно, хем топло.
Като например:

Лятна рокля с чорапогащник.

Като започнем от класическия тънък, минем през цветните релефни и завършим с истински дебел чорапогащник при добро съчетание с рокля или пола можем да получим невероятни ефекти.

Лятна рокля с клин.

Когато захладнее още повече, можем да комбинираме тънката лятна рокля с дебел клин и шал. А ако имаме различни по цвят клинове можем да сме цветни като есента – всеки ден със съвсем нов нюанс.

Рокля с панталон.

Отново класика в тийнейджърската мода. Тесни дънки и къса рокля. Отива на по-високи и слаби дами. Хем не усещате сутрешния студ, хем когато ви стане топло след обяд може да се разсъблечете и да сте ослепително шармантна, с привкус на лято.

Рокля с блуза.

Тънките презрамки на летните рокли биха притеснили всяка по-зиморничава жена. Сега е моментът да експериментирате – ако роклите са ви една идея по-широчки, отдолу може да облечете блуза с къс или дълъг ръкав и да получите съвсем нова есенна дреха.

За връхна дреха може да изберете жилетка, кашмирен шал, дънково яке.

И разбира се ефектът ще е завършен с големи, цветни бижута било то от филц, от дърво, кожа или мъниста.

Важното е да създава настроение и да ви прави по-ведри и по-щастливи през есенния ден.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай