Снимка: Tokyo Sweets Collection
Японски дизайнери показаха дамски аксесоари, които могат да се ядат. Приказно красиви шапки от бонбони и плодове, шоколадови бисквити като гривни, ягодови „перли“ в колие – това са само част от сладките аксесоари.
Tokyo Sweets Collection е традиционно шоу – симбиоза между мода и кулинарно изкуство. Над колекцията работят девет известни японски сладкари, в това число Коичи Изуми, Тосихико Йорозука и Ке Охаси.
Най-многобройни са шапките, следвани от чанти, гривни, пръстени, обици. Гердани от вилици и лъжици, колиета от макарони, брошки от шоколадени цветя и пръстени от бишкотени сърца обраха аплодисментите на публиката.
Снимка: архив Reuters
Готвачите признават, че при работата над сладката колекция са се водили най-вече от външния вид на изделието, а не толкова от вкуса им. Въпреки че са направени от хранителни продукти и могат да се ядат, аксесоарите не са предназначени да попълнят модния гардероб или за продажба. Тяхната цел е да демонстрират майсторството на японските кулинари.