Обувки в причудливи форми за летния сезон на 2013

Как да бъдем забелязани

10.05.2013г. / 09 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Приветстваме пролетта и лятото, и им отдаваме нужното внимание, купувайки си нови обувки за сезона. Магазините предлагат богат избор, но често се затрудняваме да изберем това, което ни подхожда. От друга страна искаме да бъдем забелязани. Моментите, в които виждаме, че се сливаме с тълпата, сигнализират, че трябва да сменим коренно избора си на обувки.

Свързани статии


Дизайнерите и стилистите имат с какво да ни изненадат за пролетно-летния сезон на 2013 година. Пригответе се за една експлозия от форми, които ще задоволят и най-капризните от вас.

Това, което се наблюдава като цяло в колекциите за топлите месеци, са също толкова топлите и ярки цветове, вмъкнати в причудливи форми.

Наблюдава се една еклектика и отричане на стереотипите. Смесването на стилове говори за времето, в което са създадени моделите, които никога не са били толкова магнетични. Като в причудлива приказка, дизайнер влязъл в ролята на магьосник, ни кани да се престрашим и да опитаме нещо ново.

Форми, напомнящи за различни култури, ексцентричност и модели, които никога не биха загубили своя чар. Токчета и платформи отразяват нестандартното мислене на творците.


Дивото оживява върху краката ни, смесване на точки, райета и други десени, шипове, капси и какво ли още не. Такова виждане за обувките представят Rodarte Jan, Taminiau's Cantao, Cola Colaи други модни специалисти.

Както сами забелязвате, това са модели, които позволяват флирт с останалите компоненти на аутфита.

Височините са нещо, с което е добре да се съобразите. Ако кракът ви не е привикнал към високите токчета и платформи, може би е добре да изберете нещо, в което ще се чувствате удобно. Много е вероятно лъкатушкането като пате върху високите токчета да ви изиграе лоша шега и да изпаднете в неловка ситуация.

Но все пак, забавлявайте се и преоткрийте себе си, възползвайки се от тези нови форми, които ще ви пренесат в други измерения.

Снимки: Getty Images

Коментирай