Принтове и щампи в есенно-зимните колекции за 2013-2014

Осмелете се да сте различна!

29.08.2013г. / 08 55ч.
Михаела Лазарова
Тоалет от есенно-зимната колекция на Холи Фултън  Снимка: Reuters

Тоалет от есенно-зимната колекция на Холи Фултън Снимка: Reuters

Ексцентрична, смела и непредсказуема ще бъде жената през есенно-зимния сезон на 2013-2014 година. Скъпите и фини материи, които ще сложи върху себе си отново ще бъдат белязани от принта. Експлозия и лудост в цветовете, форми и шарките предлагат дизайнерите в колекциите за следващия сезон. Отново ще се правят смели комбинаци от десени и щампи, които някои  биха приели като моден гаф.

Истината е, че модата е едно безкрайно забавление и експеримент, който в действителност би могъл да мине границата и да попадне в графата „кич“. Но не и когато става въпрос за моделите на Емануел Унгаро, Блугърл, Холи Фултън и Антонио Марас. 

Актрисата Дженифър Хъдсън вече се е ориентирала към последните модни тенденции и умело е съчетала риза с леопардов принт и пола на малки квадрати. Тоалет на Унгаро, който доказва за пореден път колко добре се сливат животинските принтове с всички останали.

Тук модел представя рокля на  Антонио Марас, в която се откриват няколко идеи съчетани по интерсен начин. Флорални мотиви, рае и геометрични фигури. Има много движение в цветовете. Сякаш са независими един от друг, но погледнатио в общ план създават смесено настроение.

Животински принт, шотландско каре и дантела в моделите на Блугърл. Смела комбинация, която Долче и Габана си я бяха позволили в предишни техни колекции.

И не на последно място, страхотна рокля в горната част, на която има щампа на тигър, а в долната си част е изключително богата на десени - точки, раета, геометрични фигури. Разнообразие от цветове и разбира се, смесване на материи. Един модел на Холи Фултън.

Бъдете смели в комбинациите си. Винаги е модерно да бъдете различни. Точно затова споделихме част от магията на модните подиуми, за да се осмелите.

Снимки: Reuters, Getty Images

Коментирай