Изгряваща мода

12.09.2006г. / 09 59ч.
Аз жената
Изгряваща мода

Двадесет финалисти ще представят моделите си на открито пред Централна софийска баня

По случай празника на столицата заместник кметът по културата и образованието г-жа Фандъкова ще открие на 12.09.2006 Третото издание на конкурса за млади стилисти и дизайнери “Изгряваща мода-FASHION RISE”. Тя ще връчи на следващия ден и голямата награда на победителя.

Събитието ще се състои на 12 и 13.09.06г. от 18.00 до 19.30ч. с демонстрация на модни прически и грим и от 19.30 до 21.00 с модни дефилета на открито пред Централна софийска баня. Участниците са ученици и студенти от 15 до 30 години. Всички те са избрани като финалисти от Националния съвет по моден дизайн, след като са изпратили свои скици, от разделите в категориите моден дизайн и сценично изкуство. Музиката за модните спектакли е авторска, дело на младия композитор Георги Томбашки, победител в раздел авторска фешън музика на Втория национален конкурс ИЗГРЯВАЩА МОДА/FASHION RISE – 2005.

Нелеката задача да избере от добрите най-добрите млади стилисти, дизайнери, модели и фотографи е поверена на г-н Иво Атанасов – председател на Комисията по гражданско общество и медии на 40-то Народно събрание и член на Комисията по култура в качеството му на Председател на международното жури на конкурса. Пред журито, съставено от представители на държавни институции и дипломатически корпус, медии, изявени български дизайнери и международни експерти стои предизвикателството да оценят младите таланти от категория моден дизайн в раздели СПОРТНО-ЕЛЕГАНТНА МЛАДЕЖКА МОДА, ВЕЧЕРНИ ОБЛЕКЛА, ВИСША МОДА, ВРЪХНИ ОБЛЕКЛА И КОЖИ, МЪЖКА МОДА, БИЖУТА и БЕЛЬО и от категория сценично изкуство в раздели МОДНИ ПРИЧЕСКИ, ГРИМ, МОДЕЛИ И МОДНИ ФОТОГРАФИ.

Тазгодишното трето издание на конкурса ИЗГРЯВАЩА МОДА/FASHION RISE бележи своето развитие, като освен модните дефилета на категория Моден дизайн са включени и Hair Style Show на финалистите от категория сценично изкуство.

Заключителният спектакъл и награждаване ще бъдат записани и издадени на DVD с национално разпространение в търговската мрежа и световно чрез Pay Pal.

Коментирай