До и над колената с високи токчета

30.10.2006г. / 08 50ч.
Аз жената
До и над колената с високи токчета

Тази събота се разходих по магазините с цел не само да разсея скуката или да следя отражението си по помпозните витрини, но и да си купя някой и друг чифт затворени обувки и зимни ботуши.

Обикаляйки едни от главните търговски артерии в столицата останах повече от изненадана, което показва от кога не съм се заглеждала по рафтовете в магазините за обувки. Където и да влязох, жужаща върволица от приятелки, майки, влюбени, мъже и жени мереха обувки и ботуши. Без съмнение ботушите имаха превес.

Тази есен, както се оказва, не е лесно да се определи каква е модната тенденция. Разнообразието на цени, материали, цветове и дължини на ботушите е взело връхна точка. Може би точно тази наситеност на пазара е довела до масовото надпреварване в пробните.

Най-често се продават ботуши от естествена кожа или велур в сиво и черно. Разбира се, другите цветове се намираха по-трудно, например жълто, червено или бяло. Ботушите са с елегантни линии, следващи извивката на крака, набрани или декорирани с тънки верижки, бижута, волани от пухчета или пискюли. Другите са с по-изчистен дизайн, най-много да има някоя стилна катарама.

Оказа се, че пухкавите, с висящи топки или пискюли ботуши са все още на мода и цените са по-ниски в сравнение с минали години. Също така се възраждат лачените ботуши, които ще ви свършат прекрасна работа на някое бляскаво събитие.

Приятно бях изненадана от факта, че българските ботуши предлагани на сносни цени са без забележки в дизайна и изработката, доближавайки се до отбраните европейски марки.

Малко преди да се откажа, победена от тази блъсканица си намерих моят чифт ботуши. Преди да ги платя от любопитство попитах продавачката кои са най-търсените модели? А тя, без да се замисля отговори: “важното е да са до или над колената с високи токчета”.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Ненчо ( преди 11 години )
ас с високи токчета харесвам високи токчета до под коляно итокчето да високо осем сантиметра не повече
отговор Сигнализирай за неуместен коментар