10 начина да изглеждате по-слаби

08.11.2006г. / 00 03ч.
Аз жената
10 начина да изглеждате по-слаби

1. Ако смятате, че носите голям размер дрехи и не харесвате фигурата си, наложете си правилото да купувате “класически тип” облекла, които са с опростена кройка. Избягвайте излишните аксесоари – многото копчета, джобове, пайети, капси и др. Колкото и да ви се струват привлекателни тези модни акценти, те ще ви придадат повече килограми.

2. Стремете се в гардероба ви да не настъпва цветови хаос. Придържайте се към една цветова тоналност, която най-много ви допада. Избягвайте да обличате пъстри дрехи, особено на частите на тялото, които не харесвате. Без съмнение тъмните дрехи са най-подходящи за прикриване на излишните килограми.

3. Хубаво е дрехите да са изработени от леки материали – памук, вълна, коприна.

4. Ако не харесвате краката си не обувайте чорапогащник с различен цвят от тези на обувките и полата. В противен случай погледите на околните ще се спират върху краката ви и ще се чувствате неудобно.

5. При покупката на сако се спрете на такова с издължена кройка. По този начин зад него ще скриете някой и друг килограм. Нека да е скроено, следвайки линията на тялото ви, а не да е свободно падащо така, че да има обратен ефект.

6. Носете блузи с V-образно деколте, така визуално ще изглеждате по-висока и стройна.

7. Коланът носете ниско, така че да обхваща малко под талията ви. Нека да не е прекалено стегнат, издавайки излишните килограми.

8. Ако не е лято, избягвайте силно изрязани дрехи, които показват част от тялото ви. В това число влизат чорапогащници или дрехи на дупки. Също и такива, които са прозрачни.

9. Обувките е хубаво да са с ниско и тънко токче, придавайки лекота на походката.

10. Избягвайте дрехите, които са последен писък на модата. В повечето случаи са създадени от и за хората работещи в медиите и на модните подиуми, които нямат проблеми с теглото си.

Коментирай