Втора Национална дизайнерска мода

15.11.2006г. / 00 57ч.
Аз жената
Втора Национална дизайнерска мода

В къща-музей “Аполония” в Старинен Пловдив, с подкрепата на vivatel се проведе Второто издание на Националната дизайнерска борса, организирана от Националната камара за мода на Република България и списание за моден дизайн Надин Стайл.

Три пъти повече дизайнери, моделиери, конструктори, технолози, взеха участие в събитието със свои идейни проекти, в сравнение с Първата Национална дизайнерска борса от преди две години. Борсата дава шанс на търсещи работа в модния бизнес да намерят своя работодател чрез директна среща с него. Модни къщи като “Денил”, “Геяна”, “Родина – Попово”, “Родопи-М91”, и други, имаха възможността да изберат и да дадат шанс за развитие на младите дизайнери.

Официалното откриване бе придружено от FASHION MATINEE на чаша кафе и представяне на модните тенденции за следващия сезон. В заключителния ден на съпътстващото мероприятие FASHION BRUNCH чрез коктейли, жива музика и мода, за творческата атмосфера допринесоха дуо “Алегро” и модно дефиле на уникалните етномодели на младата дизайнерка Иванка Михайлова, победителка на Трети национален конкурс “Изгряваща мода”/Fashion Rise”. В края на този месец тя ще представи България на 9-тата по сила в света Седмица на модата “Sarajevo Fashion Week”.

Коментирай