Астела съживи митична любов

23.11.2006г. / 15 10ч.
Аз жената
Астела съживи митична любов

Митичната любов между Орфей и Евридика оживя с нова сила и блясък на 20 ноември в зала 1 на НДК в едноименния спектакъл на Лили Игнатова "Легендата". Сценичните авторски тоалети на епични самодиви и предизвикателни амазонки са изработени по индивидуален проект на култовата дизайнерка Аля Милушева за Астела Ателие. Те пресъздават с вдъхновение любовта и мъката, живота и смъртта, придават стил и изящество на спектакъла, допълват легендите от древността с моден стайлинг от бъдещето. Най-ярко на сцената разбира се блестя солистката Ива Тепешанова в ролята на Евридика. Дизайнерският и тоалет от две части пригоден специално за сложните художествени елементи на героинята бе изработен от най-ефирни сребърни и бели материи обсипан с големи цветни камъни Сваровски.

"Елементите на художествена гимнастика придават изключителна грация на женското тяло и за мен беше истинско удоволствие да подсиля това усещане чрез сценичните костюми", сподели с усмивка Аля Милушева след спектакъла.

Легендата” е единственият български спектакъл, поставян в прочутата зала "Роял Албърт Хол" в Лондон. В него автентичната българска музика, мода и фолклорни танци са съчетани с художествената гимнастика, което придава съвременна визия и звучене, има емоционално въздействие и лекота на възприемането.
Историята в "Легендата" се основава на древния мит за любовта между Орфей и Евридика. Когато нимфата Евридика се влюбва в обикновения смъртен – Орфей, тя загубва своята мистична сила и става обект на омраза от посестримите си, които, преобразени като змии, я убиват. Мъката на Орфей е безутешна и душата му е изпълнена с желание за отмъщение, но в решаващата битка нимфите успяват да отнемат живота му. Когато се издига към звездите, той най-сетне открива своята любима и техният небесен танц изпълва вечността.

фото поглед

Коментирай