Родни топмодели и звезди на дефиле в Хилтън

27.11.2006г. / 10 38ч.
Аз жената
Родни топмодели и звезди на дефиле в Хилтън

Национален кастинг на модели за модното дефиле на българската мода се проведе в аристократичната сграда на бул. “Евлоги Георгиев” 169 в София /бившия дом на българо-руската дружба/, където се помещава международния офис на Националната камара за мода на Република България.

Над 100 модела на 4-те от общо 8 модни агенции членове на модна организация участваха в избора. Хай Левъл, Ексграунд, Ню Вижън и БГ Моделс определено затрудниха 5 членното дизайнерско жури да избере измежду всички 25 девойки за представяне лицето на българската мода пред Европа.

Добрата фешън походка, перфектно телосложение, височина над 1,75м и излъчване бяха изискванията на журито, съставено от Фани Пападополу, Кристина Денчева, Александра Милушева- “Астелла Ателие”, Мария Инджова-“Франц Мари” и Моден салон “Лита”.

Мис Пловдив, Мис Благоевград, Мис България-Вселена са част от моделите, които ще дефилират на специално изградената сцена във фоайето на най-луксозния хотел Хилтън в София на 1 декември. Сред тях е и топмоделът на Ексграунд Екатерина Дюлгерова, която още от премиерата на Национална камара за мода в Резиденция Лозенец през септември 2004 впечатли дизайнерите. Участват също с красиво лице и визия Тв звездата моделът Ваня Богатинова от Хай Левъл и още 10 от топмоделите, дефилирали на парижки подиум по време на премиерата на модната организация в ателието на Пабло Пикасо през юни 2005 във Франция.

Предстоящото дефиле в Хилтън-София е част от събитията, с които се дава старт на тържествата отбелязващи членството на България в Европейския Съюз и се осъществява с подкрепата на Германското дружество за техническо сътрудничество /GTZ/ към Федералното Министерство за икономическо развитие на Германия. Хореографията е дело на г-н Петър Генадиев, собственик на Агенция Хай Левъл по специално написаната авторска фешън музика на гениалния български композитор Стоиц Гадев.

На снимките:
Мис Благоевград – модел на БГ Моделс дефилира в ателието на Пикасо в Париж, юни 2005
Модел на Дрийм нет – Русе, представен от топмодели в Българския културен център в Париж, юни 2005.

Коментирай