Модно EU дефиле

07.12.2006г. / 12 57ч.
Аз жената
Модно EU дефиле

В моден спектакъл във фоайето на хотел “Хилтън” – София бяха представени колекциите прет-а-порте и висша мода на утвърдени и млади български дизайнери. Инициативата се организира от Националната камара за мода на Република България, с подкрепата на Германското дружество за техническо сътрудничество /GTZ/ към Федералното Министерство за икономическо развитие на Германия.

Моделите в колекциите бяха на водещите марки:
АСТЕЛА АТЕЛИЕ с дизайнер АЛЕКСАНДРА МИЛУШЕВА,
ФРАНЦ МАРИ с дизайнер МАРИЯ ИНДЖОВА,
ФАНИ ФЕШЪН с дизайнер ФАНИ ПАПАДОПУЛУ,
ЛИТА с дизайнер СВЕТЛА МАКАВЕЕВА,
НЮЕЛ с дизайнер ЕЛИЗАБЕТ МИХАЙЛОВА,
ДРИЙМ НЕТ с дизайнер МИРОСЛАВА БОНЕВА,
КРИСТИНА ДЕНЧЕВА – пълноправни членове на Националната камара за мода, и
EUGENE MODE с дизайнер ЕВГЕНИ ПЕТКОВ, СИЛВИЯ ПАВЛОВА, НИКОЛАЙ БОЖИЛОВ, АНТОНИЯ НЕГРОВА – асоциирани членове на Националната камара за мода.

Топмоделите, които представиха колекциите, бяха от елитните агенции ХАЙ ЛЕВЪЛ, ЕКСГРАУНД, НЮ ВИЖЪН и БГ МОДЕЛС. Хореографията на спектакъла бе дело на доайена на българската мода г-н Петър Генадиев, а стайлингът – на студио “Малина” – София.

Годишното модно дефиле в “Хилтън” – София с богата последваща вечеря-коктейл в салоните на луксозния хотел беше посветено на членството на България в Европейския съюз.

Официални гости, уважили събитието, бяха: Н. Пр. Г-н Майкъл Хъмфрис, посланик и ръководител на Делегацията на Европейската комисия в България, със своята съпруга, Г-жа Цветана Калфина, съпруга на Министъра на външните работи Г-н Калфин, Г-жа Мария Павлова – конституционен съдия, Г-н Иво Атанасов, председател на Медийната комисия към 40-то Народно събрание, мениджърският екип на GTZ – Бюро София, и др. значими личности от Министерски съвет, Президентство, Столична община, партньорски организации, традиционни елитни рекламодатели на Националната камара за мода, като мениджърския екип на vivatel.

Личното присъствие на политическия и бизнеселит, засвидетелствал уважението към труда на българските дизайнери, показва, че българската мода има своето достойно място в ЕС.

Вижте още снимки от дефилето.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
АТАНАСОВА ( преди 11 години )
ОТВРАТИТЕЛНИ СА МОДЕЛИТЕ НА ФРАНЦ МАРИ.НЕ ОТГОВАРЯТ НА БДС.А ЗА МАГИЗИНИТЕ ИМ В СОФИЯ ДА НЕ ГОВОРИМ. НЕЛЮБЕЗНИ ПРОДАВАЧКИ.НИЩО НЕ СЕ КУПУВА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар