Време е да помислим за бала

Аксесоарите и детайлите на качествения мъжки костюм за бал са ключови за цялостната визия на абитуриента

21.04.2022г. / 13 59ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Lazarini

Снимка: Lazarini

Предстоят едни от най-радостните и вълнуващи дни на годината, които се помнят цял живот – абитуриентските балове. Трепетите и приготовленията започват много отрано и зрелостниците търсят идеалния мъжки костюм, вратовръзка, мъжка риза.

Колкото са вълнуващи месеците и дните преди абитуриентския бал, толкова са изпълнени и със стрес.

Някои господа ще предпочетат мъжки костюми по поръчка. Ние имаме по-добра оферта за вас. LAZARINI предлага да ви улесни с много стилни цялостни сетове (костюм, риза, обувки, колан и вратовръзка или папийонка). За избирането на цялостен сет при нас получавате и 100 лева отстъпка. Тя е валидна във всички търговски обекти на LAZARINI.

Благодарение на нас можете да спестите не само време, обикновено изгубено в лутане тук и там, докато бъдете напълно готов за бала, но ще спестите и пари. Разнообразните ни мъжки костюми може да разгледате във всеки от физическите ни магазини, както и онлайн.

Какъв мъжки костюм да изберем?

Най-често абитуриентите се губят в океана от оферти – предлагането е огромно. На пазара могат да се намерят мъжки костюми с различни кройки, материи, цветове и с различни декорации. Именно оттам идва и затруднението за абитуриентите, които не са много наясно на какъв принцип да направят избора си за тази толкова важна вечер.

Водеща тенденция при моделите мъжки костюм за бал е контраста между него и другите елементи от облеклото. Например: тъмносин костюм с мъжка риза в бордо, папийонка и кърпичка за сако в златист цвят на точки в цвят бордо и синьо.

Аксесоарите и детайлите на качествения мъжки костюм за бал са ключови за цялостната визия на абитуриента. Изработката на моделите на LAZARINI комбинира структурен плат и фини контрастни декорации по ревера и по филетките на саката.

Изберете мъжки костюм, който да пасва идеално на фигурата ви. Вталените модели са предназначени за младежите с по-слабо и стегнато тяло, но всеки може да намери своя модел, който дори да прикрие някои несъвършенства на фигурата.

Има немалко мъжки костюми, които можете да облечете отново при друг, не толкова официален повод, така че си струва да изберете грижливо своя мъжки костюм за бал.

Актуалните цветове за него през 2022-ра са: синьото във всичките му нюанси, както и светлосиво или бордо. Тъмнозелено, тъмнокафяво и светлокафяво са също много модерни цветове при мъжките костюми за бал. Пастелните тонове се ползват също с голяма популярност. Моделите с дискретно каре бележат този абитуриентски сезон. С тях определено ще оставите трайно впечатление за стил и изисканост.

Смокинг – защо не?

Господата, които държат на класическата тържественост, могат да се спрат на него. Сатенираните ревери и церемониалният пояс от сатен са отличителните му белези. Носи се задължително с бяла мъжка риза и черна папийонка. Днес към смокинга можете да прибавите пояс в цвят, различен от черния, стига той да е в по-тъмна и приглушена разцветка.

Със своя черно-бял контраст той е атрибут на неувяхващата класа. Придава церемониалност.

Панталонът трябва да е с точната мярка, за да не се развали величественият вид на тоалета.

Ефектни елементи при мъжки костюм за бал

Мъжки елек: с него ще изградите изискана осанка. С едноредно или двуредно закопчаване, вие избирате. Едноредното е по-разпространено. Можете да добавите елек или пояс към своя костюм, но само един от двата елемента може да присъства в тържественото ви облекло, не и двата едновременно. Правилото е: мъжкият елек трябва да е в по-светъл цвят от този на вашия мъжки костюм. Колкото по-силен е контрастът между двата елемента, толкова по-тържествен вид добивате. Например: светлосин мъжки костюм за бал с елек в бял цвят. Ако костюмът ви е едноцветен и изчистен, то тогава можете да се спрете и на варианта елек с карирани мотиви.

Джобовете и реверът на сакото: те са елементите, които могат да променят много визията ви. Има модели мъжки сака в класическо черно, на които единственият им оригинален акцент са реверите в друг цвят. Този вариант също е интересен за абитуриентската вечер. Детайлите правят дрехата, това важи с пълна сила за моделите мъжки костюми за бал.

Вратовръзка или папийонка? Напоследък се наложи вторият вариант. В момента на пазара има изобилие от папийонки в най-различни цветове и мотиви. Можете да избирате между сатенени, памучни, копринени, плетени, меланж. В началото на историята си папийонките са се носели само със смокинг, но през 2022-ра те са чудесен аксесоар към всеки мъжки костюм и дори към всяко спортно-елегантно мъжко сако. На папийонката можете да разчитате да разчупи изцяло визията ви, придавайки ѝ закачливост и артистичност. Актуални са папийонките с флорални мотиви, карирани, на точки или на райета. При някои модели има много ефектни релефни мотиви. За всеки мъжки костюм за бал има папийонка, която ще го допълни по един уникален начин.

Кърпичката за сако е друг шикозен детайл от абитуриентското облекло. Особено важна е тя, ако сте се спрели на по-класически мъжки костюм. Обикновено тя се съчетава цветово с папийонката или с вратовръзката ви. Трябва да е от същия плат. За ваше улеснение се продават готови комплекти от папийонки с кърпички за сако, както и вратовръзки с кърпички за сако.

Искрено се надяваме тези съвети да са ви от полза, но ако имате каквито и да е други колебания, модните консултанти на LAZARINI са на разположение във всеки един от търговските ни обекти.

Източник изображения : Lazarini

 

 

 

 

Коментирай