Не носете това, ако сте с нисък ръст

Обувки с дебела каишка около глезена

04.06.2024г. / 19 40ч.
Мария Дуковска
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ръстът има голямо значение за външния ни вид и за това как изглеждаме в съответните дрехи. Ако подберем подходящото облекло, обувки и аксесоари, дори да сме с по-нисък ръст от средния, бихме могли да изглеждаме зашеметяващо.

Обаче и обратният вариант е възможен – да изберем дрехи, които ни правят още по-дребни и набити, отколкото сме в действителност. Затова има облекла, които е препоръчително да избягваме, ако искаме да изглеждаме стилно.

Ето някои от тях:

Обувки с дебела каишка около глезена

Ако сте с дребна фигура навярно винаги сте си мечтали да имате по-дълги крака или поне да създавате илюзията, че имате такива. Затова и сигурно прибягвате до обувки с висок ток, което е най-лесният начин да изглеждаме дългокраки. Но тук има един ключов детайл – дали обувките, които сте избрали са с дебела, широка каишка.

Ако отговорът е да, значи трябва да ги приберете обратно в шкафа и да купите нови обувки с тясна каишка. Причината е, че дебелата каишка привлича повече окото и оптично сякаш „реже“ крака на нивото на глезена и това визуално скъсява крака.

Това, което вие искате е да издължите визуално краката, като трикът е погледът да слиза по крака без да има спиране. Това не означава да се отказвате от обувки и сандали с каишка, просто избирайте с възможно по-тънка и незабележима такава.

Рокли с ниска талия

Ако харесвате рокли с ниска талия, добре е да знаете, че не са много подходящи за дами с нисък ръст. За да издължите визуално тялото, спирайте се на рокли, подчертаващи естествената талия. Така долната част на тялото ще изглежда по-дълга. Също така подчертаването на най-тънката част на тялото ще придаде формата на пясъчен часовник, която е много женствена и привлекателна.

Свързани статии

Дънки с ниска талия

Тук важат аргументите от горния абзац. Високата талия на дънките и панталоните създава оптична илюзия за много дълги (и по-стройни) крака. И обратното – ако харесвате дънки с ниска талия, трябва да имате предвид, че може да правят дупето да изглежда по-малко, но пък краката ще изглеждат доста по-къси и набити. Вие избирате каква визия предпочитате.

Свързани статии

Твърде дълги рокли и поли

Може би харесвате дългите рокли и поли, които стигат буквално до пода, романтично допирайки се в него. Но те не са удачен избор за по-дребни дами, защото визуално смачкват тялото и го правят да изглежда още по-миниатюрно, а и дори набито. А последното, което иска една жена е да изглежда като табуретка. По-добрият избор, ако обичате модели дълги поли е да се спирате на такива, които не стигат до стъпалата, а са на 1-2 сантиметра над тях. Целта е да не достигат съвсем пода и да смаляват визуално тялото.

Много широки блузи

В последно време широките блузи и раздърпаните тениски отново са актуални, напомняйки ни за тийнейджърските бунтарски години. Но ако сте дама с по-нисък ръст може би е добре да избягвате прекалено широките и безформени блузи. Те смаляват още повече тялото, правейки го да изглежда ниско, набито и тантуресто.

При дребните фигури всичко е въпрос на баланс. Постигнете ли го, визията ви ще е прекрасна. Затова, ако много държите на супер обемна блуза, комбинирайте я с дънки по вас, които оформят тялото, както и с обувки на висок ток. Нека краката ви изглеждат ужасно дълги на фона на овърсайз блузона. Ако пък се спирате на широк модел джинси, тогава нека тениската да е по-тясна и показваща прелестния ви торс. Създайте баланс чрез визията си и резултатът ще е зашеметяващ!

Свързани статии

Коментирай