6 супер актуални прически за дами над 40

Опитайте френски шик в прическата

23.08.2024г. / 17 37ч.
Мария Василева
Опитайте с френски шик ала Марион Котияр. Снимка: Getty images.

Опитайте с френски шик ала Марион Котияр. Снимка: Getty images.

Краят на лятото наближава, но не унивайте. Възползвайте се от тази възможност и вместо да тъгувате, отделете време и освежете външния си вид. В следващите редове ви предлагаме няколко модни прически, които са идеални за дами на и над 40 години. Кои са те?

Винтидж пикси 

За да създадете великолепна винтидж пикси прическа, просто направете лека странична част и преместете по-дългия бретон на противоположната страна, като краищата на бакенбардите са изтънени като тези на врата.

Това ще остави много слоеве коса отгоре (без да премахвате твърде много), за да добавите обем. Въпреки че пикси подстригванията могат да отиват на много различни типове коса, тази къса прическа обикновено е най-подходяща за жени с кръгло лице.

Свързани статии

Къдрав боб с бретон 

Тиа Моури показа великолепната си естествена коса в селфи, което публикува в Instagram. Това е чудесен пример за това как естествените къдрици могат да рамкират лицето, за да подчертаят очите и да придадат дължина на шията, изпълнявайки две от най-популярните цели за коса за жени над 40.

Тази прическа обаче изисква добра хидратация, за да не се къдри прекалено. Това означава редовно използване на богати, овлажняващи продукти за грижа за косата и подходящи процедури.

За да оформите и добавите контрол върху къдриците, нанесете кремообразен крем за текстура върху влажни къдрици и изсушете с въздух или дифузер. За да завършите, нанесете серум за блясък или масло върху сухи къдрици.

Текстуриран френски дълъг боб

Марион Котияр е типичното френско момиче, поради което нейните прически отразяват френските бюти ценности – прическата да не изисква много поддръжка, но да е шик. Актрисата Роуз Бърн също често избира тази прическа за премиерите на филмите си.

Ако косата ви е естествено вълнообразна това е най-лесният начин да я стилизирате. За да направите това като френско момиче, помолете вашия фризьор да подстриже косата ви над раменете с дълги слоеве и много текстуриране на краищата.

Свързани статии

Средна дължина без етажи 

Елегантният стил на Нийси Наш без слоеве е доказателство, че прическите без етажи са страхотни за дамите над 40. Създайте движение и текстура, като напръскате такава прическа с малко спрей за текстура. Изборът на прическа, която предлага множество начини за оформяне на косата ви, ще ви позволи да я промените в зависимост от това как се чувствате и какво е настроението ви.

Свързани статии

Дълъг асиметричен боб 

Наоми Уотс създава илюзията за асиметрична прическа, като просто разделя косата си на път. Никога не можете да сбъркате с шикозен, класически боб с една дължина, който е лесен за поддръжка.

Консултирайте се с вашия фризьор, за да видите с каква дължина ще стои най-добре на формата на лицето ви. Можете да опитате боб с една дължина без слоеве. Нанесете малко продукт за блясък от средата до краищата на косата си за красиво покритие и блясък.

Свързани статии

Хвърчащи краища 

Блестящият боб на Виола Дейвис е мечтата за къса коса. Въпреки че елегантният, подстриган като бръснач боб е класика, ободряващо е да видим нещо по-меко и не толкова строго – в този случай имаме предвид нейните „хвърчащи“ краища, които излъчват фина атмосфера от 70-те.

Само имайте предвид: ако косата ви е нормална, оставете краищата без филиране, но ако имате средна до гъста коса, помолете вашия стилист да омекоти и текстурира краищата.

Свързани статии

Снимки: Getty images.

Свободно време