9 идеи за гардероба ви през есента

Черният панталон е основа на всеки есенен гардероб

02.09.2024г. / 11 06ч.
Мария Василева
Преглед на есенния гардероб. Снимка: istock

Преглед на есенния гардероб. Снимка: istock

Есента чука на вратата и е време да направим един бърз преглед на гардероба. Но вместо да купувате всичко наново, вижте с какво разполагате и какво можете да използвате отново и през новия сезон. Ето на какво да обърнете внимание:

Ботуши

Стиловете на есенните ботуши изобилстват, от ботуши до глезена до силуети над коляното. Потърсете ботуши от класически велур или кожа. Изберете неутрални тонове, които отиват на всеки тоалет. Ботушите се съчетават добре с всякакви есенни тоалети, от ежедневни до елегантни. Опитайте различни типове токове и височини и вижте с какъв модел разполагате във вашия гардероб.

Деним

Есента е времето за денима да блесне. Той добавя топлина при по-хладни температури, като същевременно остава вечно стилен. Помислете за тъмен деним или черни дънки. Правите кройки с висока талия стоят страхотно на всеки тип тяло. За да създадете илюзията за по-дълги крака, заложете на по-вталени модели. Пъхнете тесни дънки в ботуши до коляното за безпроблемна шикозна визия.

Свързани статии

Пуловери и жилетки

С толкова много стилове, цветове и текстури, от които да избирате, със сигурност ще намерите няколко пуловера и жилетки, които да съчетаете с всяко есенно облекло в гардероба си. Няма нищо по-добро от уютна, голяма плетена жилетка – това е страхотен моден акцент. Понякога пък жилетката е достатъчно тънка, за да се носи под сако. За приятна вечеря навън, увийте кашмирен шал около раменете си. Инвестирайте в разнообразие от материали, от дишащ памук през топла вълна.

Поло

Полото е въплъщение на вечния стил за вашия есенен гардероб. За да увеличите възможните съчетания на облекло, изберете поло в неутрални цветове като черно, кафяво и сиво. Потърсете гама от материи, от масивни плетива до луксозен кашмир.

Свързани статии

Наслояване

Уверете се, че имате класически тениски, които да носите под жилетки и блейзъри. Ризите с дълги ръкави в основни цветове като черно и бяло осигуряват допълнителна топлина в по-хладни дни. Свежата бяла риза с копчета е класически избор, който лесно се комбинира с всичко.

Добавете суитшърт към гардероба си

Суитшъртите могат да бъдат модерни в по-ежедневни стилове. Ако излизате с приятели, облечете суитшърт с цип върху тениска. Това ще ви позволи да носите нещо с по-къси ръкави през есенните месеци. В допълнение към суитшъртите с цип, можете да облечете по-елегантен модел без цип върху по-къса рокля за сладък, небрежен външен вид.

Както при чорапогащниците, тези дрехи могат да се използват за добавяне на есенни цветови акценти. Ако имате суитшърт в по-топъл нюанс, облечете го върху нещо с къс ръкав, което е по-ярко.

Свързани статии

Добавете по-смели бижута

С наближаването на есента по-смелите и тромави бижута са подходящи. По-деликатните бижута може да са трудни за забелязване под по-тежките дрехи. Когато започнете да добавяте дрехи като поло и шалове, изберете по-големи бижута, за да компенсирате обема. Заложете на неща като изящни огърлици и огърлици с големи висулки или мъниста. По-големите обеци също могат да направят бижутата ви по-забележими през есента. Можете да опитате висящи обеци, обеци с халки или други по-големи модели.

Дебел панталон

Когато денимът е твърде неофициален или недостатъчно топъл, изберете панталони, които подхождат на вашия тип тяло и личен стил. Потърсете плътни тъкани като вълна, туид и кадифе. Черните панталони трябва да бъдат основна част от всеки есенен гардероб.

Рокли пуловер

Роклята пуловер улеснява добавянето на нотка блясък, като същевременно остава топла и уютна. Опитайте различни материи, като памук, кашмир и вълна. Съчетайте пуловерните рокли с есенни модни елементи като кожени клинове или клинове от изкуствена кожа.

Свързани статии

Коментирай