5 модела якета, които ще се носят този сезон

Изберете деним или кожа

18.09.2024г. / 10 30ч.
Мария Василева
Якета тип бомбър ще са актуални през есента. Снимка: Getty images.

Якета тип бомбър ще са актуални през есента. Снимка: Getty images.

Якето е неизменна част от есенния гардероб. Но ако ви е омръзнало всичко познато, можете да почерпите малко модно вдъхновение. Вижте кои ще са актуалните модели якета през тази есен:

Големи кожени якета 

Инвестирането в кожено яке е безупречен избор и този сезон стилистите на знаменитости предвиждат, че големият вариант на тази класическа дреха ще бъде особено стилен. Това е дрехата, към която ще посегнете, за да я комбинирате с поли и рокли, като така ще си осигурите както топлина, така и едно „по-остро“ излъчване.

Специалистите препоръчват да го комбинирате с колан, слънчеви очила и любимата ви чанта. Винтидж стиловете си заслужават инвестицията, а и ще можете да си ги закупите на доста разумна цена. Ето един начин, по който можете да бъдете стилни и в тенденция, при това почти за без пари.

Свързани статии

Ретро университетски бомбъри

Всички стилисти обожават възраждането на настроението от 90-те години и това ретро спортно яке е чудесен начин да го включите във визията си. Що се отнася до пазаруването – не забравяйте да проверите раздела за мъже (за идеалния външен вид и усещане).

Всеки винтидж спортен бомбър ще допълни външния ви вид и можете да оформите този тип яке с минирокля или дънкова пола, за да придадете малко женствено усещане.

Модният дизайнер и стилист Джонатан Марк Щайн препоръчва стилизиране на този тип яке „със стилна улична естетика, спортно горнище и панталони за лека визия. Такива якета могат да се носят както с ежедневни, така и с по-стилни комбинации“, казва той.

Свързани статии

Кралско усещане

Есенните якета не трябва да са едноцветни и мрачни. Този сезон те доказаха точно обратното, а марки като Carolina Herrera, Dries Van Noten и Louis Vuitton, се предадоха на по-пищните наклонности на своите дизайнери и украсиха якетата си с ослепителна гама от пайети и дрънкулки от маншета та чак до яката.

Запомнете, че тези якета не трябва да се носят само през вечерта – комбинирайте ги с бяла тениска и любимите си дънки за есенно облекло, подходящо за кралски особи.

Свързани статии

Изрязан деним 

Дънковите якета може да са синоним на ежедневно облекло, но това не означава, че са скучни. Тази есен, вместо скучни, квадратни варианти, заложете на изрязани и вталени дънкови якета като тези, които дефилираха на подиумите на най-големите дизайнери.

Избирайки изрязано яке, вие автоматично добавяте нотка романтика и женственост към тоалета си, а по-късите варианти са лесен начин да балансирате дълга рокля или макси пола.

Тренчкоти

Този сезон любимият и верен тренчкот ще претърпи основна промяна, като не липсват класическите смели рамене, извиващи се капаци и по-високи яки. Няколко причини, поради които тази основна част от есенния гардероб е в постоянна ротация, включват нейната водоотблъскваща природа (изделията от габардин са задължителни), изискан силует и безкрайните начини, по които можете да я накарате да изглежда нова и свежа.

Свързани статии

Коментирай