6 начина да изглеждате скъпо облечени тази есен

Обърнете внимание на прическата и бижутата

19.09.2024г. / 16 19ч.
Мария Василева
6 начина да изглеждате скъпо облечени през есента. Снимка: istock

6 начина да изглеждате скъпо облечени през есента. Снимка: istock

Ако често преглеждате социалните мрежи, със сигурност черпите модни идеи от тях. Не всеки от нас може да си позволи скъпи дрехи, но пък всеки може да изглежда стилно, стига да положи малко усилия. Как да изглеждате скъпо облечени тази есен? Ето няколко съвета:

Носете дълго палто 

Когато времето захладнее, връхните дрехи са от съществено значение както за топлина, така и за стил. Ако има една горна дреха, която купувате или изваждате от гардероба си този сезон, която ще ви накара да изглеждате скъпи, това е дълго палто. Дългото вълнено палто или тренчкот винаги могат да „издигнат“ есенния ви тоалет.

Това универсално връхно облекло може да се носи върху почти всеки ансамбъл. Носете го с дънки и пуловер за уютен външен вид; с рокля за вечерна среща или с риза и панталон за стилна визия, подходяща за офиса. Дългото палто дори прави дрехите за почивка да изглеждат луксозно! Лекият тренчкот е идеален за по-топло есенно време, докато вълненото палто е перфектно за времето преди зимата.

Масовите марки имат страхотни модели, за които ще платите по-малко, но можете също да потърсите в местните винтидж магазини или сайтове за дрехи втора ръка.

Свързани статии

Избягвайте намачканите дрехи

Поредният съвет за това да изглеждате скъпо (с ограничен бюджет) за тази есен е да избягвате намачканите дрехи. Поддържането на тоалетите ви без гънки е един от най-лесните начини да изглеждате изискано. Отделете време да изгладите на пара или с ютия дрехите си, преди да тръгнете – това няма да ви отнеме много време и си заслужава.

Освен това не забравяйте да съхранявате правилно дрехи като пуловери и палта, за да избегнете трудни за премахване гънки, които могат да нарушат цялостния ви вид.

Свързани статии

Добавете малко кожа 

Кожата е основен елемент на есенната мода – така че очевидно има място в този списък! Добавянето на кожа – независимо дали е под формата на яке, колан, ботуши или блейзър – лесно издига основното облекло на по-високо ниво.

Можете да намерите някои страхотни винтидж модели от 100% кожа втора употреба.

За по-бюджетна покупка изберете веган или изкуствена кожа, която изглежда истинска. Тъмна, изцяло черна визия, е идеална за вечерно излизане, съчетана с кожена пола. Можете да съчетаете и едноцветно кремаво облекло, като го направите по-есенно с нотки на кожени аксесоари като маратонки и черен колан.

Свързани статии

Полирайте обувките си

 

Инвестирането във висококачествени, класически обувки означава, че ще можете да носите отново едни и същи чифтове сезон след сезон, но за да не изглеждат мръсни и износени, е необходимо малко грижа. Поддържането на вашите есенни обувки (като ботуши, мокасини и равни обувки) чисти и излъскани ще ви помогне да изглеждате по-стилни, дори когато обувките ви са на няколко години!

Есенното време е известно с калта и листата, които могат да направят обувките ви да изглеждат малко по-зле. Просто ги избършете бързо, преди да тръгнете и готово! Те ще са като нови.

Упоритите петна и следи от надраскване може да изискват малко повече усилия, но бързата рутинна поддръжка напълно си заслужава.

Свързани статии

Поддържайте косата чиста и елегантна 

Казват, че косата ви е най-важният аксесоар, който някога ще носите. И когато става въпрос за създаване на скъпо изглеждащ есенен тоалет, трябва да се съгласим напълно!

Правилната (или грешната) прическа има силата да направи или развали цялата ви визия. Докато разхвърляните плажни вълни бяха страхотни през лятото, за есента експертите препоръчват да се придържате към чисти, стилни прически, които допълват вас и вашето облекло.

Вижте идеи как да носим леопардов принт през есен/зима 2024:

Носете минималистични бижута 

Не подценявайте силата на аксесоарите! Заложете на шикозни, минималистични бижута, за да помогнете на есенните си тоалети да изглеждат по-скъпи, отколкото са. Следете за деликатни, вечни модели, които можете да носите отново и отново. Бъдете внимателни – ако носите пуловер с дълбоко деколте, изберете подходящо колие и гривна.

Ако търсите визия от деним върху деним, масивните куполни обеци и изящният пръстен ще изглеждат страхотно. Един или два аксесоара ще издигнат цялостната ви визия, докато твърде много крещящи аксесоари могат да я принизят.

Свързани статии

Коментирай