8 задължителни аксесоара за есен 2024

Уверете се, че имате поне една плътна рокля в гардероба си

09.10.2024г. / 13 00ч.
Мария Василева
8 задължителни аксесоара за есен 2024. Снимка: istock

8 задължителни аксесоара за есен 2024. Снимка: istock

Всеки сезон идва със своята красота. И ако през лятото сме склонни да заложим на ярките цветове, есента винаги идва с по-приглушени тонове. Кои ще са най-необходимите аксесоари тази есен? Ето няколко:

1. Шоколадови нюанси

Една от най-добрите цветови тенденции за сезона ще бъде именно шоколадовокафявото. То беше представено навсякъде в ревютата за есен/зима 2024 г., а това личеше особено силно при цветовете на чантите.

Дамските чанти – вариращи от такива с дълги дръжки до версии на раница, изглеждаха като покрити с шоколад бонбони, готови за консумация по подиумите на марки като Miu Miu, Bottega Veneta и Tod's.

Свързани статии

2. Шапка

Сякаш през последните години този аксесоар остана леко в сянка. Но дизайнерите тази есен се погрижиха да го възродят, тъй като шапките бяха забелязани по ревютата на марки като Prada, Schiaparelli и Chanel.

Независимо дали става въпрос за кадифена шапка, вдъхновена от 40-те или варианти, които можете да носите в изисканата английска провинция, тази есен всичко е свързано с носенето на шапка, която отговаря на вашето настроение.

3. Бялата тениска 

Не всеки харесва стила на „дънки и тениска“, но малцина могат да отрекат привлекателността на перфектно скроената тениска. Разбира се, модните специалисти винаги препоръчват да добавяте и малко цвят, но имате нужда от подходяща бяла тениска преди всичко друго.

Свързани статии

4. Кожени ботуши

Практични и шикозни, кожените ботуши са красиви във почти всяка своя разновидност – високи до коляното, ботуши Челси, велурени. С каквито и да разполагате, те ще подлежат на ежедневно носене, забавно надничащи изпод широки дънки и есенни рокли.

Професионален съвет: дайте приоритет на модели с достатъчно ниски токчета, за да можете да ходите повече, независимо дали сте на работа или пък се подготвяте за среща.

5. Голяма чанта, тип „пазарска“ (Tote Bag)

Разбира се, дизайнерската чанта не е необходимост, но ако сте на намислили да се зарадвате с чанта през следващите месеци, можете да потърсите бюджетен вариант на такъв модел. Плюс това, чантите не се променят със сезоните (или почти не се променят), което означава, че те бързо ще се превърнат в героите на вашия всесезонен капсулен гардероб.

6. „Котешките“ токчета

Въпреки че котешките токчета със сигурност се радват на модерен момент (те дефилираха на почти всяко голямо ревю този сезон), те са истинска класика, която няма да изчезне скоро. Тези модели се съчетават добре с всичко – от ризи до дънки, добавяйки малко блясък към тоалети, които се нуждаят от индивидуалност.

Свързани статии

7. Черен чорапогащник

Вероятно сте „изоставили“ в дъното на гардероба черните си чорапогащници и сте ги заменили с къси панталони това лято, но е крайно време за дългоочакваната среща.

Ако искате да сте в тенденция, търсете модели чорапогащници с повече еластичност и блясък (такива, които наподобяват клин). Плюс това те се съчетават изненадващо добре с луксозни дрехи (като палта); с шалове и кашмирени пуловери.

8. Плътна рокля

Без значение от повода, от есенни сватби до тържества в последния момент, имате нужда от нещо хубаво подръка. Винаги имайте в гардероба си подобна рокля, за „спешни случаи“.

Тя ще ви измъкне от неудобно положение и освен това е лесна за стилизиране както с чанта и обувки (или ботуши), така и с аксесоари.

Снимки: istock; Getty images.

Свързани статии

Коментирай