6 модни якета за есен-зима 2024

Заложете на червеното

17.10.2024г. / 17 00ч.
Мария Василева

Ако още не сте се снабдили с така необходимата връхна дреха за този сезон, не бързайте! Вижте кои ще са хитовите модели якета и попълнете гардероба си.

„Работни“ якета 

Този модел якета печелят убедително точка за уличния стил този сезон и за това има причина: кройката, вдъхновена от работното облекло, може да се носи върху почти всичко – рокли, костюми, панталони, каквото и да е – докато контрастиращата яка добавя допълнителна нотка на стил.

Такива модели се появиха на модната сцена на ревютата за сезон есен/зима 2024/ 2025.

Свързани статии

Дънкови якета

Дънковото яке преживява заслужен ренесанс, благодарение на трайната тенденция. Овърсайз, дълги и изрязани стилове предлагат разнообразие, докато любителите на ефектите могат да намерят опции с диамантени детайли, смели щампи или пачуърк. Ако имате късмет, може да имате отдавна забравено дънково яке в задната част на гардероба си, което просто чака да види бял свят отново.

Свързани статии

Жилетки

През есента на 2024 г. жилетката се превръща в основен елемент на горното облекло. Капитонираните и щамповани стилове с вратовръзка отпред са водеща тенденция, въпреки че можете да очаквате да видите версии с букле, пуфър и работни облекла. Кое е най-хубавото на жилетките? Тяхната функционалност и гъвкавост. Носете ги самостоятелно в по-топлите дни или наслоени върху тениска или пуловер, след като температурата падне.

Свързани статии

Пелерини

Ревютата на Седмицата на модата в Ню Йорк през есента на 2024 г. представиха убедителни аргументи в подкрепа на пелерините. Противно на естетиката на супергероите, плетените пелерини на Tibi и Ulla Johnson, версията с шал на Marina Moscone и елегантните елементи на Brandon Maxwell доказаха, че гамата е доста широка. Можете да намерите пелерини под формата на тренчове и дъждобрани, които са практични за есенното време.

Свързани статии

Овърсайз якета

Овърсайз тенденцията е популярна във всички модни категории, но особено за палта и якета. Не става въпрос просто да облечете нещо прекалено голямо или за подпухнали якета с големи размери – говорим за връхни дрехи с големи размери, които покриват свободно и плътно тялото. Винаги има погрешно схващане, че повече плат и свободни кройки ви карат да изглеждате по-обемни, но всъщност това създава оптична илюзия за много втален силует.

Не ви е удобно да носите нещо изключително голямо? Тогава можете също да добавите колан върху якето, за да стегнете талията. Това не само прави външния вид „по-издигнат“, но също така може да е по-удобно и по-познато на тези, които са по-свикнали да носят по-вталени якета. Носете дълго, драпирано яке с маратонки за супер готина и хипи визия или съчетайте с обувки на ток или ботуши.

Свързани статии

Червено

Основните цветове се завръщат тази есен, но червеното се откроява и е много популярно за есенните палта. Независимо дали якето е кожено или плетено, нюансът на пожарната се появява почти навсякъде този сезон. Това със сигурност е смело, но можете също така да се улесните с него, като изберете малко по-приглушено излъчване, в по-наситено бордо или винен нюанс, който е по-неутрален.

Снимки: Getty images.

Свързани статии

Коментирай