5 модни грешки, които да избягвате, за да изглеждате винаги стилни

Неправилното съчетаване на цветовете е една от най-честите модни грешки

23.10.2024г. / 10 30ч.
Аз жената
5 модни грешки, които да избягвате. Снимка: istock

5 модни грешки, които да избягвате. Снимка: istock

Външният вид е не само начин, по който да подчертаем индивидуалността си, но и чрез него целим да правим положително впечатление. Въпреки това дори и най-опитните модни експерти понякога допускат малки грешки, които могат да подкопаят визията. Без значение дали това се отнася до неподходящо комбиниране на цветове, избор на дрехи, които не отговарят на формата на тялото или дори неправилни аксесоари, тези „препъникамъчета“ са лесно преодолими при избора на облекло.

Представяме ви 5 модни грешки, които да избягвате, за да изглеждате винаги стилни:

Неподходящата комбинация на цветове

Без съмнение неправилното съчетаване на цветовете е една от най-честите модни грешки. Фокусирането върху отделен артикул, без да се съобрази комбинацията от нюанси, може да наруши хармонията на визията и да направи облеклото да не изглежда стилно и естетично. Ето защо не всичко, което има бляскав и колоритен вид може да се впише в гардероба ви.

Например прекаляването с крещящи и ярки тонове може да доведе до визуална липса на моден усет при съчетаването на облекло. Когато не сте сигурни как да съчетавате дрехите си, е добра алтернатива да вземете това решение на база така нареченото „цветово колело“ с допълващи се цветове.

Ако желаете да изглеждате още по-стилни, монохромните артикули, които включват тоновете от един и същ цвят, също са добър вариант. Така ще придадете класа и изисканост на външния си вид.

Придържайте се към 3 основни цвята при избора си на тоалет и се стремете те да бъдат в хармония. По този начин определено ще впечатлите с визията си.

Свързани статии

Пренебрегване на формата на тялото

Друга често допускана модна грешка е пренебрегването на формата на тялото при избора на облекло. Това, че някои дрехи се определят като „универсални“ далеч не означава, че подхождат на всеки тип фигура. Поради това пренебрегването на пропорциите на тялото може да доведе до неподходящо съобразена визия.

Необходимо е да преценявате дрехите, които подчертават най-добрите черти на фигурата ви и да подбирате такива артикули, които „крият“ зоните от него, върху които не желаете да акцентирате.

Определянето на типа на тялото си („круша“, „пясъчен часовник“, „правоъгълник“ и „обърнат триъгълник“) ще ви помогне да съобразите облеклото си. Например при фигура тип „круша“ трябва да се балансира по-тясната горна част с широчината на ханша. Затова е подходящо да се носят дрехи, които привличат вниманието към раменете и бюста. Изключително подходящи са блузи с волани или широки яки, а за долната част – панталони с висока талия или разкроени поли в тъмни нюанси.

Избор на неправилен размер

Несъмнено носенето на дрехи в неправилен размер е една от най-големите модни грешки, които можете да допуснете в стремежа си да изглеждате по-фини. Има голям риск прекалено вталените дрехи да не подчертават фигурата, карайки ви да изглеждате по-слаби, а точно обратното – ще акцентират върху несъвършенствата ви.

От друга страна, при неправилно съчетаване твърде широките облекла също се оказват нож с две остриета, защото те често създават усещане за небрежност и липса на женска изтънченост. Затова решението е в златната среда – не се фокусирайте върху това да изглеждате възможно най-слаби, като подбирате твърде малки дрехи, или пък върху това да се чувствате комфортно в дрехи 2-3 размера над вашия. Ако искате да бъдете елегантни и харизматични в облеклото си, инвестирайте в артикули, които пасват правилно на тялото ви, след като, разбира се, сте определили вида на фигурата си.

Свързани статии

Неправилни аксесоари

Аксесоарите са ключов елемент, който често се пренебрегва, тъй като неправилният им избор може да изиграе лоша роля при визията ви. Твърде големите и натрапчиви аксесоари могат да засенчат ефирността на тоалета ви и по-скоро да създадат усещане за помпозност и претрупаност. Прекалено малките аксесоари пък рискуват да останат незабелязани и да не подчертаят стила ви.

Поради тази причина подбирането на аксесоарите е важно за създаването на балансиран и елегантен външен вид. За да избегнете тази грешка, е важно правилно да съчетавате размер със стил – по-детайлните облекла изискват по-семпли аксесоари, докато изчистените визии могат да се комбинират с по-пищни и изразителни бижута.

Свързани статии

Стремглавото следване на модните тенденции

Стремежът да бъдем в крак с нашумяващите модни тенденции често води до загуба на личен усет и стил. Това много често ни тласка право към грабливите ръце на масовата мода, като закупуваме дрехи, които може да не са подходящи за фигурата и ежедневието ни.

Свързани статии

Днес модните трендове се менят твърде бързо, за да им бъдете напълно отдадени. Макар и постоянно да се предлагат нови идеи, сляпото им следване може да доведе до визия, която не ви подхожда. Това обаче далеч не означава, че трябва да пренебрегвате модните тенденции. Бъдете смели и търсете стила си именно чрез тях. Подбирайте конкретни елементи и ги интегрирайте в гардероба си, така че да бъдете в крак с модата, без да губите уникалността си.

Автор: Каталина Трендафилова.

Свързани статии

Коментирай