Абитуриентските рокли след бала

29.05.2009г. / 09 26ч.
Вергиния Генова
Абитуриентските рокли след бала

На всички нас, които някога сме били абитуриентки, поне веднъж ни се е налагало да се замислим какво да правим с балната си рокля?

По-практичните са решили още преди да изберат абитуриентската си рокля какво точно ще правят с нея след това – дали ще я преправят и ще я носят като ежедневна дреха, дали ще я продадат, дарят или ще я пазят за официални случаи като сватби, коктейли и други.

Но това може би са една малка част от завършващите училище. Повечето от нас въобще не мислят за утрешния ден, та какво остава за такива подробности като балната рокля.

И правилно – преди бала най-важното е разбира се самия бал и това как ще изглеждаме, как ще се чувстваме и колко много ще омагьосаме всички присъстващи.

След бала ще мислим за всичко останало...

Много често подхождаме по този начин и за хиляди други неща, но сега е моментът да ви върна в онези дни (може би са отдавна минали, може би ви се струва, че са били скоро, но без значение дали абитуриентския ви бал е бил преди една или преди 10 години) да попитам – какво направихте с балните си рокли? Определено това ще бъде полезно за бъдещите абитуриенти, които след един месец най-много, ще започнат да си задават този и хиляди други въпроси.

Да започна с моята бална рокля – беше тип принцеска и е ясно, че не съм била от практичния тип девойки. Но пък след това си създавах поводи да се чувствам отново като принцеса. Обличала съм я на няколко сватби и на всевъзможни детски партита. Истината е, че още ми става, но определено не съм й измислила никакво смислено приложение.

Ще бъде любопитно и вие да споделите тази опитност, дори само за няколкото носталгични усмивки в забързаното ежедневие. Усмивки, които ще ни върнат във времето назад – когато бяхме изпълнени с мечти и може би това ще ни подейства като магия – щастието да продължи.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
martin ( преди 11 години )
zdraveitekovti e da nqma kade da izleze chovek otnovo s balnoto so obleko da `si pripomnoi pak onezi nezabravimi migoves udovolstvie bih se vurnal pak kum onezi dni ta ako zne nqkoi kade moje da go napravi chovek molq pspodeletepredvaritelno vi blagodarq
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Габриела ( преди 11 години )
Здравейте!Надявам се да би бъда полезна,макар,че все още не съм била абитуриентка и има доста време докато настъпи този момент..Лично аз предпочитам на абитуриентсия бал да се облече рокля,в която да се чувстваш удовно и в същото време да се чувстваш красива..Аз мисля да си купа страхотна рокля,за да бъда много красива с не,но и да ми е удобно..Някои ще кажат "За какво ми е да си купувам скъпа рокля,като никога повече няма да я облека,или пък толкова пари за бижута,гримове,прически и т.н. ,като можеш да похарчиш тези пари за много по-ценни неща..Като например-екскурзия,или нещо подобно?!" Е,да всеки си решава за какво да похарчи парите си,но все пак замислете се?Един път в живота имаш бал и колкото и пари да похарчиш за балът все пак не е нещо,което ще се повтори и си струва..Аз така си размишлявам..Разбирасе,всеки си има,мнение и моето мнение е такова..А за някои,които предпочитат нещо по-конфортно препоръчвам да си облекат нещо по-удобно,тоест някаква по-свежа рокличка,а не толкова кичозна и величествена..Някои момичета предпочитат по-кичозни рокли,а други-по свежи и удобно..Е,може и роклята да е по-кичозна,но пък и удобна :).. Такам..както и да е..А някои,които не могат да си харесат рокля могат да разгледат в интернет,да поръчат по интернет,или пък да си поръчат да им ушият по техен избор,някоя рокля..А за тези,които нямат възможност за по-скъпи дрехи и другите аксесуари,могат да си изберат по-евтиничка рокля,за около 200 лв,има и такива и пак са много хубави..Ако търците ще намерите и най-важното Успех на бала..Със сигурност ще сте прекрасни!Чувстайте се красиви,за да може и другите да мислят същото за Вас!Надявам се да съм помогнала! ;dd Казвам се Габриела,на 12 години съм и има доста време,докато дойте този момент,но просто реших да се поровя в интернет за някакви роклички ии попаднах тук и реших да изкажа мнението си!Благодаря на тези,които са си направили труда да го прочетат..И Сори,ако има правописни грешки,,няма да си проверявам,важното е да разберете какво имам предвит! Чао от мен! : )
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Iliqna ( преди 11 години )
Здравейте на всички...Моят бал е другата година,но от сега гледам рокли в нета и си набелязвам модели.Мисля да не губя време в обиколки по магазините,ами направо да ми я ушият,защото съм доста трудна в избора на каквото и да било.Определено не искам кич и рокля тип барби или торта с обрачи и такива глупости,която ще облека само веднъж.Искам нещо по-нормално и практично,което бих облякла и по друг повод.Спирам се на по-късите модели,защото не ми харесва идеята за дълга рокля,която се влачи 5 метра след мен и всички я настъпват.Така че и аз съм на мнение,че не си заслужава да се дават луди пари за рокля,която повече няма да сложиш...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Rosi ( преди 11 години )
Балът ми беше през 2007 г., но аз не си купих рокля, нито си направих прическа. Купих си само едни удобни обувки с които обиколих половината Европа, защото вместо бал предпочетох да отида на екскурзия за 2 седмици. И до днес не съжалявам за решението си. За тези които ще кажат че на екскурзия можеш винаги да отидеш, а на абитуриентски бал - само веднъж, ще им отговоря, че всички които отидоха на бала след това бяха много разочаровани от начина по който бяха прекарали вечерта (1 час след като влезли в ресторанта повечето вече били под масите), но за това никой не им е виновен. А относно балните рокли дали да е като на принцеса или да е по-практична, имах същата дилема но със сватбената си рокля и принцесата в мен надделя. Сега роклята си стои в гардероба и ми навява прекрасни спомени от една назябравима вечер. Не е важно каква рокля ще изберете и колко пъти след това ще я носите (това всеки сам си решава), но когато отидете на бала по важно е не само да изглеждате като принцеси, а и да се дръжте като такива ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Dany ( преди 11 години )
Всеки би се радвал да намери приложение на балния си тоалет и след самия бал, но този ден е веднъж в живота и тогава си струва да се облечем така, както не бихме го направили по друг повод - важното е да се чувстваме добре и красиви в него. Защото цял живот се учим да бъдем практични - нека поне в един ден от живота си бъдем непрактични и да похарчим повече от разумното (рабзира се, тези които могат да си го позволят). Този ден се помни цял живот.Моята рокля от бала си облякох само веднъж след това - на една сватба - но не съжалявам за избора.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
snejana ( преди 11 години )
Убедена съм,че си била най-хубавата на бала и си мисля,че трябва да има повече такива съзнателни деца като теб,които пресметливо,без особена помпозност и с много усет и желание/защото това е показател как човек иска да посрещне събитие като това без да се прави на голям баровец и без излишни скрупули от това, какво ще кажат хората-важни е ,че на теб ти е било хубаво/ да успяват да бъдат красиви на бала, а пък и не на последно място приветствам чувството ти за отговорност относно семейния бюджет,което показва съпричастност и признателност към труда на мама и татко!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
DessySlava ( преди 11 години )
Здравейте :)Аз на бала не бях с рокля и затова предполагам, че няма да съм много полезна със съветите си, но бих искала да изкажа мнение и благодаря на тези, които ще отделят време за да го прочетат :)На моя бал бях в бяло с панталон с ниска талия и къса блузка, които сама си уших (завършила съм облекло). Закупих си няколко вида платове, копчета, ципчета и сумата която платих не беше повече от 30лв :) В същия момент бях много различна и атрактивна и всички много ме харесаха. След бала облякох дрехите само веднъж: на друг бал, но две години по-късно и отново бях атрактивна и много различна. Убедена съм, че и днес да отида на бал със същите дрехи ще съм уникална :)Дори и никога повече да не ги облека няма да съжалявам, защото не съм похарчила много пари :)Моят съвет към всички абитуриенти е: много внимателно премисляйте какво си купувате и колко пари харчите, най-вече заслужава ли си да се похарчи голяма сума за дреха, която ще облечете само веднъж. Бъдете практични и поне помислете за вариант, в който бихте могли поне да я преправите и да я облечете пак по някакъв повод :)П.С. - на 18.05.2009 се навършиха 6 години от моя бал :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар