Време е за разпродажби, момичета!

19.07.2009г. / 11 20ч.
Мария Дуковска
Време е за разпродажби, момичета!

Време е за пред отпускарския шопинг, който така обичам. Малко съм притеснена, тъй като прословутата финансова криза, която ни диша във врата, се отразява и на моя джоб. Искам да пазарувам, да си купя нови дрехи и обувки за лятото, но бюджетът ми е доста ограничен. И все пак, решила съм и потеглям към софийските магазини, под ръка с най-добрата ми приятелка.

Като на шега влизаме в популярния градски магазин, а именно мола. Без да очаквам, си мисля, че тук набързо ще си излезем (както винаги) заради високите цени. Но гледката ме изумява – магазините са пълни с хора, множество дами се редят по опашки, а на витрините ме заслепяват надписи: - 50%, - 70%. Изкушавам се и влизам в първия магазин. Излизам с покупки, които ме удивиха. Съвсем прилична и хубава блузка, на цена от 15 лева. Летен 3/4 панталон за 20 лева. Изненада! Магазините са пощурели от разпродажби! Обиколката ми из столичните магазини не свърши дотук. Продължих разпалено (над 2 часа!) да обикалям, докато ръцете ми не се запълниха с пликове с покупки. Из магазините по бул. “Витоша”, “Граф Игнатиев” и околните улички, където традиционно цените са по-солени, сега бяха изненадващо ниски, и то за хубави дрехи и обувки.

Наистина, казвам си, кризата е оказала влияние върху политиката на родните търговци. Масово по магазините има намаления и разпродажби. Като това важи най-вече за лъскавите и маркови магазини, чиито цени рядко се оказват по джоба на средностатистическия потребител. Всъщност разпродажби има, и то на приемливи цени за качествени стоки. Отдавна не се бях изумявала при вида на толкова жени, редящи се на опашка в един от най-лъскавите бутици, в които съм влизала. И като никога разпродажбите са по средата на сезона, когато все още има смисъл да обновим летния си гардероб.

Така че, момичета, дерзайте, щурмувайте магазините и бъдете сигурни, че ще намерите много красиви неща, които да ви станат... и по джоба, разбира се!

* * *

Най-накрая – мода за пълни жени
Най-големият аутлет в София
Как са се променили цените на стоките и услугите напоследък

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
PAVLINA ( преди 11 години )
I v na6iqt malak grad Dobri4 vav 90%ot magazinite imat golemi otstapki.Napravo strahotno.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Мария ( преди 11 години )
Абсолютно съм съгласна с мнението ви. По-добре малко по-скъпа дреха, но по-качествена и ще се носи по-дълго време. А не като онзи ден си купих евтин сутиен, от сергия и веднага ми се скъса презрамката. Благодаря за хубавата статия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Мария ( преди 11 години )
Да, така е! Както напоследък често казвам: "Момичета, не се страхувайте от скъпите бутици!". Пък и нека не забравяме старата максима: "Не съм толкова богат, че да си купувам евтини дрехи"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар