Дизайнерка шие модни маски против грип

16.11.2009г. / 16 46ч.
Аз жената
Дизайнерка шие модни маски против грип

В Киев се появиха дизайнерски грипни маски, съобщава Комсомольская правда в Украине.

Когато в Украйна обявили грипна епидемия, собственичката на моден магазин в Киев отишла в аптеката да купи маски против грип за своя персонал. След като разбрала, че маските били свършили, находчивата дизайнерка решила сама да се заеме със задачата.

Действието се развива в началото на ноември. Само за три дни били разработени над 150 модела. Всички са направени от естествени материали: вълна, памук, лен и трико. През тях свободно може да се диша. Всяка една маска има срок на годност 4 часа. За декорация са използвани пайети, мъниста и бродерия.

Маските са изключително красиви, уникални и са чудесна украса за женското лице. Освен женските, има и мъжки модели с по-малко украса. Има и модели ала Майкъл Джексън. Най-симпатични са детските маски. Те са с ярки цветове, украсени с ушички, пчелички, пеперудки, котета и лъвчета.

„Децата се страхуват от хирургичните маски, - пояснява Олеся. – Затова измислихме за тях по-весели модели. Нека си мислят, че това е някаква нова игра.”

"Дом на модата Kastra" не мисли да прави бизнес от грипната епидемия. Маските се подаряват на всички клиенти, които пазаруват в магазина, въпреки че веднага след като се разчула новината, към Олеся заваляли предложения за ушиването на маски за ВИП личности.

* * *

Свински грип, ваксини и фармацевтични компании

Коментирай
Здраве и красота