Прически есен-зима представи шоу на Летисия Генуа и Кристоф Гайе

26.11.2009г. / 14 19ч.
Аз жената
Прически есен-зима представи шоу на Летисия Генуа и Кристоф Гайе

Грандиозен спектакъл в духа на рок и фолк културата представи тенденциите в есенно-зимните прически.
Звездите на Haute Coiffure Francaise и българските фризьори-членове на творческия екип на L`Oreal Professionnel показаха изкуството си в уникален шоу-спектакъл.
Главните действащи лица бяха легендите в коафьорското изкуство – артистичният директор на Haute Coiffure Francaise Кристоф Гайе и Летисия Генау, член на креативния екип на френската академия за висша мода във фризьорството.

Представянето на колекция боядисване е най-голямото и най-престижно събитие в бранша в световен мащаб. Шоуто гостува в София като част от европейско турне, което ще обиколи най-големите градове на стария континент и ще направи хиляди хора съпричастни с последните тенденции в прическите. Актуалната колекция боядисване, вдъхновена от рок и фолк културата дефилира в София на 22-и ноември чрез сценична постановка с хореография, осветление и костюми. На една и съща сцена своето изкуство представиха звездите от Франция и българските им колеги.

Световното шоу Rock&Folk на Летисия Генуа и Кристоф Гайе е вдъхновено от две от музикалните легенди на столетието. Със средствата на съвременното сценично изкуство двамата коафьори представят своето виждане за косите в рок и фолк културата – две тенденции, които доминират на модните подиуми през сезон есен/зима 2009.
Декорът, осветлението, хореографията и костюмите предлагат нов прочит на кънтри, хипи и рок стилистиката от миналия век.

Летисия Генау пътува по цял свят, за да представя визията на марката за актуалните тенденции. С работата си Летисия Генау вдъхновява хиляди фризьори по цял свят да експериментират и усъвършенстват уменията си в коафьорското изкуство, а и изкушава публиката да се впусне в истинско модно приключение.

Кристоф Гайе е артистичен директор на френската академия за висша мода в коафьорското изкуство от 2006 година. Както преди да заеме отговорната позиция, така и днес Кристоф е автор на грандиозните шоу-спектакли, с които френската фирма всяка година представя актуалната Колекция Боядисване – специално събитие, което отдава на фризьорството важно място в света на модата. Експертни технологии и иновация се преплитат с последните тенденции от модните дефилета.

Българската следа в световното шоу оставиха родните фризьори Васил Атанасов, Калин Куцинов, Милена Найденова и Красимира Съботинова. В рамките на 30 минутен спектакъл четиримата топ фризьори показаха вдъхновени от стила на рок, кънтри и хипи музиката прически. Заедно с моделите на сцената излязоха и петима от най-добрите танцьори от Балет “Арабеск”. Специална хореография за българското шоу е подготвена от директорът на балет Арабеск Боряна Сечанова.

Актуалната колекция боядисване Rock&Folk черпи вдъхновение от музикалните легенди на столетието. Колекцията дава израз на вечно търсещия бунтарски дух, който се проявява както в буйната непримиримост на рока, така и в лиричната мечтателност на фолк, кънтри и хипи стила. Също както двете музикални течения се преплитат и често взаимстват едно от друго, така и двете стилистични линии сякаш се търсят и докосват помежду си, харесват се, но остават верни на себе си. Естествено, жените-легенди в двата музикални стила са вдъхновителки на конкретните стилистични и цветови предложения при прическите. Двете тенденции – рок и фолк – в прическите продължават линията на интерпретиране в модните колекции на вечните символи на двата музикални свята.
Изцяло подвластни на рок-стилистиката са актуалните колекции на Gucci, Missoni, BurberryProrsum, Alberta Ferretti, Kenzo.
Фолк-тенденцията, в смисъл на кънтри и хипи, внася на модните подиуми богати цветове и разнообразни форми, вдъхновени от природата. Откриваме я в колекциите на Hermes, Gucci, Dolce&Gabbana. Цяла поредица филмови продукции възраждат духа на Нашвил, като най-яркото заглавие сред тях е филмовата биография на Джони Кеш Walk the line. Символ на този стил е първата дама на Франция Карла Бруни-Саркози, но също и френската филмова фея Ванеса Паради.

Вижте фото поглед от събитието

* * *

Да посрещнем Коледа и Нова година в най-разкошния си външен вид
Модна фиеста показа есенно-зимните тенденции
Модата в маникюра за 2009/2010
Диското вдъхнови топ коафьора Митко Дамов
Рисувана коприна – да си нарисуваме шалче

Коментирай
Здраве и красота