Откриват трета световна дестинация за мъжка мода

27.01.2010г. / 12 28ч.
Аз жената
Откриват трета световна дестинация за мъжка мода

Жената е безспорната любимка на модните дизайнери. Мъжът обаче все по-твърдо заявява своята позиция на човек, интересуващ се и подвластен на модата, с което заслужава персонално внимание. Ето защо Организационният Комитет, съставен от Националната камара за мода на България и Община Пловдив се отнася с разбиране и уважение към тази тенденция. Приетата дългосрочна Програма с решение №88/2009 на Общински Съвет – Пловдив, узакони перспективното партньорство в полза на дизайнери, институции, медии, търговци и почитатели на уникалния мъжки моден стайлинг и стартира от 28.01. до 03.02.2010 г. международна Седмица на мъжката мода Men`s fashion week.

Добрият моден мениджмънт в съчетание с геополитическите обстоятелства и полученото неотдавна най-значимо световно признание на Пловдив като 5-ти по античност град в света са основата за успех на поставеното начало. Все повече международни дизайнери и модни къщи се обръщат за изява към България, която търсят и определят основателно като трамплин за своята европейска и световна кариера.

Тези налични обстоятелства в културната столица на европейската страна очертават престиж на новия подиум за мъжка мода. Така и новоизгряващите имена в дизайна на мъжко облекло, получават още една възможност за премиера на творчеството си, достойно оценена като интродукция към световния подиум в Милано и Париж. Новата инициатива е в подкрепа на европейското модно лидерство.

Седмицата на мъжката мода се организира по установения световно признат стандарт чрез самостоятелни модни дефилета и изложбени шоу-румове за най-новите тенденции в международната мъжка мода, текстил, аксесоари, консултации за стил на обличане, модни новини, партита и всякакви съпътстващи мероприятия. На персоналната интернет страница: www.mensfashionweek.eu ще откривате пълната информация за международния моден форум, част от Световния Моден Календар.

Организационният Комитет е открит за партньорства. За целта са изпратени покани чрез чуждестранните дипломатически мисии в България. Над 100 национални и международни медии вече са регистрирали интерес към предстоящата Седмица на мъжката мода.

* * *

За и против дългата коса при мъжете

Коментирай
Здраве и красота