Страхотни снимки в Ботаническата градина на Бирсен, Мис Земен Рай

09.03.2010г. / 10 20ч.
Аз жената
Страхотни снимки в Ботаническата градина на Бирсен, Мис Земен Рай


Бирсен Мустафова позира на фона на прекрасни и редки видове растения, събрани в Ботаническата градина на БАН. Ботаническата градина наследява основаната преди 100 години Царска ботаническа градина, която се е намирала в центъра на София и е била известна с богатите си колекции от скални и алпийски растения. Тя разполага с колекционен фонд от около 4500 вида висши растения, което представлява над 1% от световното разнообразие.

 

Бирсен Мустафова е от София, на 20 г. Професионалната фотосесия е награда от конкурса на Dir.BG “Мис Земен Рай”. Любимата природна забележителност на Бирсен в България е Каменна сватба.

Бирсен позира с романтични и секси тоалети на дизайнера Евгени Петков, който наскоро отново успя да грабне вниманието. След като уникалната му сватбена еко-рокля предизвика истински фурор в Женева, Базел и Хон Конг, той създаде три фешън инсталации, представени в ЦУМ в рамките на събитието Fashion Celebrity. Както сватбеният, така и шаферските тоалети са създадени изцяло от еко вълна, коприна и памук. Изложбата ще може да бъде видяна в продължение на един месец, като за кулминация е предвиден и търг, на който ще бъде продадена култовата рокля.

Бирсен беше заснета от фотографите Георги Божиков и Борис Бишков. Борис Бишков се занимава професионално с фотография от двадесет години. Автор е на няколко самостоятелни изложби, които предизвикват интереса на публика и критика с оригиналния подход при използване на основния компонент във фотографията – светлината. Работил е за едни от водещите фотостудия в София и е един от най-добрите лектори в България по теми, разкриващи някои от най-интересните тайни на фотографията.


Във фотосесията се включи и Ивомир Пешев – един от най-нашумелите млади БГ фотографи, автор на някои от най-атрактивните фотосесии и корици на престижни модни списания, рекламни фотосесии и фешън календари, за които е работил с най-добрите модели, стилисти и дизайнери. Сред наградите, които е завоювал Ивомир, е и първа награда в изданието на конкурса на световно известното списание за фотография “Photo” в категория “Мода” с кадър от сесия за списание “Rouge” с модел Ваня Билева.

 

Конкурсът Мис Земен Рай има за цел да покаже някои от най-красивите български лица, както и да популяризира българските природни забележителности и да стимулира туризма в пределите на България. Всеки месец в конкурса бива избирана красива българка, с която ще бъде заснета професионална фотосесия на фона на изключителна българска природна забележителност. В края на 2010 от най-добрите снимки ще бъде издаден календар.

* * *

Абитуриентските рокли за 2010-а
Нови модели очила от стара световна марка
Тенденциите в пролетно-летния маникюр за 2010-а

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
катя ( преди 11 години )