
60 мин.
-
Порции: 8
Направете хомогенна смес за палачинки, смесвайки всички продукти без олиото. Изпържете около 8-10 палачинки.
В тортена чиния поставете палачинка за основа. Намажете със смес от майонеза и горчица и поръсете с настърган кашкавал. Поставете палачинка отгоре, отново намажете от сместа, поставете пласт нарязан на тънко салам. Следват отново редувани палачинка и пласт плънка. Най-отгоре намажете с оставащата майонезена смес и поръсете обилно с настърган кашкавал. Можете да надпишете тортата с кетчуп или да украсите с магданоз. Оставете да стегне 1-2 часа в хладилника преди поднасяне.
Тази рецепта е много успешна и солената торта може да се поднася както за предястие, така и при коктейли или партита.
Снимка: Istock