Меню

Фаршировани яйца с бекон

15 юли 2014 | 13:19 | Илияна Николова
Добави в любими
12 яйца
4 резена пушен бекон
½ чаша майонеза
¼ чаша червен лук, нарязан на ситно
2 чаени лъжички бяла захар
½ чаена лъжичка оцет балсамико
¼ чаена лъжичка сол (или самардала)
¼ чаена лъжичка черен пипер
¼ чаша нарязан пресен магданоз

Продукти
Приготвяне

Поставете яйцата в голяма тенджера, пълна с вода, да се сварят. След като са готови, отстранете от котлона и охладете със студена вода. Обелете ги и ги нарежете наполовина по дължина. Отделете белтъците от жълтъците, като жълтъците оставите в дълбока купа. Белтъците подредете в плато с облата част надолу, така че да изглеждат като лодки.

В тиган на средно висока температура запържете бекона за няколко минути, докато покафенее. Извадете и оставете върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината.

Намачкайте жълтъците с вилица или уред за намачкване. Добавете ситно нарязания бекон, майонезата, лука, захарта, оцета, солта и черния пипер. Разбъркайте много добре, за да се получи гладка смес. Напълнете сместа в шприц и напълнете с нея белтъците. Гарнирайте със стръкчета магданоз.

Време за приготвяне: 1 час

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай