Меню

Домашен пастет от дроб

31 октомври 2014 | 15:39 | Михаела Лазарова
4 от 13 гласа
Добави в любими
400 г пилешки, свински или телешки дроб, който може предварително да е сварен или печен
1 морков
100 г масло
1 глава лук
2 скилидки чесън
сол, черен пипер

Продукти
Приготвяне

В тиган загрейте малко масло и сложете да се задушат на ситно нарязаните лук, чесън, морков и магданоз. След като зеленчуците омекнат, добавете нарязания на малки парченца дроб, който може да е предварително сварен.

Овкусете със сол, черен пипер и ако е необходимо добавете още масло. След като дробът се сготви, прехвърлете сместа в кухненски робот (или с помощта на пасатор пасирайте) и смелете до получаването на гладка смес. Сервирайте с препечени филийки хляб.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай