Меню

Блини с крема сирене и сьомга

26 май 2015 | 11:55 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1/3 чаша брашно от елда
2/3 чаша пшеничено брашно
½ чаена лъжичка бакпулвер
¾ чаена лъжичка сол
¾ чаша + 2 супени лъжици мляко
2 яйца
½ пакет масло от 125 г
200 г пушена сьомга, нарязана на тънко
¼ чаша крема сирене или заквасена сметана
2 стръка пресен копър, нарязан на ситно
1 ч.

  • Порции: 15

Продукти
Приготвяне

Смесете двете брашна, бакпулвера и солта в купа. В отделна купа разбийте яйцата с млякото и 1 супена лъжица от маслото. Добавете брашнената смес. Разбъркайте с миксер.

В сгорещен тиган сложете 1 лъжица от маслото да се разтопи. След това започнете да правите блините една по една, сипвайки по малко от сместа в тигана. Трябва да приличат на мини палачинки.

Гответе на среден до слаб огън, докато се образуват мехурчета по тестото от двете страни на блината.

Сервирайте блините намазани с крема сиренето, предварително разбъркано с копъра. Най-отгоре добавете по едно парченце сьомга.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай