Меню

Тиквен хумус

2 ноември 2015 | 12:00 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 и ¾ чаши боб 
500 г пюре от тиква
150 мл прясно изцеден лимонов сок
1/3 чаша зехтин
½ чаша сусамов тахан
3 скилидки чесън
½ чаена лъжичка канела
½ чаена лъжичка индийско орехче
½ чаена лъжичка бахар
сол на вкус
30 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Изцедете боба. Накиснете го за една нощ във вода. След това го сварете и отцедете. Изплакнете го и го охладете.

След това пасирайте боба в блендер, докато стане на паста. Към него добавете тиквеното пюре и лимоновия сок и отново пюрирайте, докато сместа стане гладка. Добавете останалите подправки. Пасирайте, подправете на вкус, ако е необходимо. Охладете и сервирайте върху препечена филийка.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай