Меню

Брускети със сьомга

21 май 2016 | 12:14 | Михаела Лазарова
5 от 4 гласа
Добави в любими
1 франзела или няколко филийки тост хляб
3 домата
300 г пушена сьомга
1 голяма глава червен лук
няколко стръка магданоз
2 скилидки чесън
сол, черен пипер
зехтин, лимонов сок
40 мин.

  • Порции: 12

Продукти
Приготвяне

Нарежете франзелата и запечете филийките на грил тиган или във фурната, но ако ще ги запичате във фурна, предварително сложете върху тях малко зехтин (ако ползвате тост хляб нарежете го на по-малки парчета). След като покафенеят, може да ги извадите и да натъркате всяка с разрязана наполовина скилидка чесън. Така хлябът ще попие аромата.

Нарежете зеленчуците и сьомгата и ги сложете в купа. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте добре и върху всяка брускета сложете от сместа.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай