Меню

Пълнени домати с ориз, риба тон и майонеза

5 ноември 2016 | 07:00 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
10 домата
500 г риба тон от консерва
¼ чаша ориз
100 г майонеза "Краси"
1 чаена лъжичка настъргана лимонова кора
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
2 супени лъжици магданоз, пресен
30 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Сварете ориза в солена вода. Отцедете водата и оставете ориза настрана. Отрежете капачетата на доматите и ги издълбайте. Нарежете сърцевината.

В отделна купичка смесете сърцевината на доматите, рибата тон (също отцедена от собствения сос), ориза, майонезата, лимоновата кора, подправките. Разбъркайте добре плънката. Напълнете доматите с нея и похлупете с капачетата. Сервирайте предястието охладено.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай