Меню

Маслинова паста с чесън

17 януари 2018 | 11:08 | Михаела Лазарова
Добави в любими
500 г маслини каламата или други мариновани, без костилки
3 стръка пресен лук
3 скилидки чесън
1 червена чушка
1-2 клончета магданоз
2 супени лъжици зехтин (ако е необходимо прибавете повече)
15 мин.

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

Сложете в кухненски робот маслините, заедно с останалите съставки. Докато се смилат, на тънка струйка прибавете зехтина. Ако ползвате маслини, които не са мариновани, накрая по желание овкусете със сол и малко лимонов сок или оцет балсамико. Сервирайте с препечени филийки.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай