Меню

Гъби с ориз – бабината рецепта

10 декември 2015 | 12:43 | Аз жената
4 от 14 гласа
Добави в любими
300 г гъби печурки
2 ч.ч. ориз
2 червени чушки - пресни или 3 сухи
2 стръка праз лук
магданоз
олио
сол
черен пипер

Продукти
Приготвяне

Празът се измива, нарязва се на ситно и се задушава в тиган с 3 с. л. олио за около 3 минути на средна температура. Към него се прибавят измитите и нарязани на ивички гъби и чушки. Задушаването продължава още 2-3 минути.

Измитият ориз се изсипва в голяма тава, към него се прибавят и зеленчуците. Овкусявате със сол, черен пипер и половин връзка магданоз. Изсипвате 4 чаени чаши вода (съотношението ориз: вода е 1:2). Печете за около 30 минути на 220 градуса.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
ало венетке, не обър ( преди 8 години )
една чаша ориз, три чаши вода
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 1 rate down comment
baka ( преди 11 години )
Направих го както в рецептата - в съотношение 1;2 и стана прекрасен ( употребих - 1чаша ориз : 2 чаши гореща вода). Изпекох го на 230
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 2 rate down comment
Емилия ( преди 11 години )
Съотношението е 1:3, мили мои :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 3 rate down comment
..... ( преди 11 години )