Меню

Нахут с ориз

3 юли 2013 | 10:00 | Аз жената
3 от 1 гласа
Добави в любими
/за 4 порции/
250 г нахут
150 г бланширан ориз
2-3 големи моркова
3 глави кромид лук
250 г магданоз
сол
черен пипер - на вкус
олио

Продукти
Приготвяне

От вечерта накисваме в много вода нахута, добавяме и 1 ч. л. сода. На сутринта го измиваме в няколко води, слагаме го да поври около 10 мин. Измиваме го и отново го слагаме да ври, като нахутът трябва да е покрит с вода. Настъргваме лука, морковите и ги добавяме. Поръсваме със сол, чер пипер и като заври, оставяме на тих огън още около 60мин, докато омекне нахута. Ако трябва добавяме вряла вода. След това измиваме добре в няколко води ориза и го добавяме към вече почти готовия нахут. Ври още 15 мин. Поръсваме с магданоз.

Автор на рецептата е Галя Карааргирова.

Опитайте още:

Снимка: Sxc.hu

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай