Меню

Хрупкави фалафели

11 юли 2017 | 06:40 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 чаши нахут
1 чаша червен кромид лук
4 скилидки чесън
¼ чаша магданоз
2 чаени лъжици кимион
1 чаена лъжица червен пипер
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица черен пипер
1 супена лъжица пресен лимонов сок
1 чаша галета
1 л олио за пържене
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Всички продукти се смесват в купа за разбиване (ако имате кухненски робот, най-добре). Ако нямате подобен уред, смесете в дълбок съд и пасирайте (с пасатор или чопър). След като продуктите са разбити добре, прехвърлете ги в друг дълбок съд. Залейте с галетата. Разбъркайте с лъжица, докато съставките се смесят. Покрийте добре купата с прозрачно фолио и поставете в хладилник за 2 часа.

Извадете сместа от хладилника. С помощта на лъжица за сладолед и с ръце оформете кръгли топчета. Изпържете ги на маслена баня в сгорещеното олио в дълбока тенджера, докато покафенеят. Извадете фалафелите и отцедете върху кухненска хартия преди сервиране.

Снимка и рецепта: Tasty

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай