Меню

Песто с фъстъци, без пармезан

14 август 2017 | 06:34 | Михаела Лазарова
Добави в любими
2 чаши свеж босилек
1/4 чаша печени, белени фъстъци, неосолени
3-4 скилидки чесън
сухо чили 
3 ч.л. сусамово олио
1 и 1/2 ч.л. оризов оцет или обикновен
1 ч.л. соев сос
1 ч.л. сок от лайм
10 мин.

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

В кухненски робот сложете босилека, ядките, чесъна, чилито, оцета, олиото и останалите съставки. Пасирайте всичко до получаването на гладка смес. Тъй като в рецептата няма пармезан, по желание може да добавите малко количество.

Съхранявайте в бурканче за 2 дни в хладилник или включете пестото още на мига във вашите кулинарни шедьоври.

Снимка: Pixabay

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай